Kazincbarcika hírei

2017.12.21. 09:13

Megújult a görögkatolikus óvoda Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Új épületrésszel bővült az Angyalkert Görög­katolikus Óvoda.

Kazincbarcika - Új épületrésszel bővült az Angyalkert Görög­katolikus Óvoda.

Az uniós forrásból megvalósult beruházás során nemcsak tornaszoba és sportudvar létesült, hanem korszerűbbek lettek a belső terek is. Az óvoda kicsinyeinek műsorával kezdődött az intézmény átadóünnepsége szerdán.

Többfunkciós lett

Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában 2017 augusztusában kezdődtek a munkálatok a Miskolci Egyházmegye kezdeményezésére. Az intézmény meglévő épületrészének, belső tereinek újratervezésével tették otthonossá, praktikusabbá a gyermeköltözőket, a mosdókat és a közlekedőtereket. Az új épületrészben alakították ki a tornaszobát a hozzá kapcsolódó öltözővel és sportszertárral.

Így a fejlesztőház többfunkciós épületként alkalmas lesz a felzárkóztató foglalkozások, valamint a tehetséggondozó foglalkozások megtartására is. A tornaszoba jövő év januárjától az óvoda rendezvényeinek is méltó helyszínt ad majd. A gyermekek egészséges mozgásfejlesztéséhez és játékigényének kielégítéséhez járul hozzá az udvaron létesített műfüves sportpálya, amely három labdajátékhoz használható. A szakszerű játékvezetéshez és a sportpálya használatához az óvodapedagógusok külön képzésen vettek részt.

Az eseményen az épületet dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke áldotta meg. Az ünnepségen Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott beszédet.

Kovács Erika, az óvoda vezetője a Kolorline érdeklődésére elmondta: örömmel és büszkeséggel tölti el a hatalmas változás. „Kívánjuk, hogy a gyermekek és szüleik, valamint az óvoda dolgozói is jól érezzék magukat ebben a szép és modern, megújult környezetben.”

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!