Kazincbarcika hírei

2017.09.13. 16:54

Bíróság előtt a „benzinkutas szarkák”

Kazincbarcika - Ötletes módon lopták a benzint a kútkezelők. Sikkasztás miatt fogták perbe őket.

Kazincbarcika - Ötletes módon lopták a benzint a kútkezelők. Sikkasztás miatt fogták perbe őket.

Sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség a Kazincbarcikai Járásbíróságon két benzinkutas ellen, akik kijátszották a kútoszlopok mennyiségszámlálóját. Harmadik „társuk” tudott akcióikról, de nem szólt feletteseinek a törvénytelenségről.

Lassan csorgott

A bírósági vádirat szerint a büntetőper mindhárom vádlottja egy benzinkúton dolgozott töltőállomás-kezelő munkakörben. Az első- és másodrendű vádlott hetente több alkalommal úgy tankolt saját autójába üzemanyagot, hogy egy erre a célra készült eszközzel a töltőpisztolyt kitámasztották oly módon, hogy abból csak lassan áramoljon a „nafta” az üzemanyagtartályba.

Az ily módon használt üzemanyagkút az alacsony sebességgel áramló üzemanyagot csak jelentős hibával volt képes mérni, azaz az üzemanyagkút számlálója a ténylegesen átcsorgó üzemanyaghoz képest alacsonyabb értéket mutatott. Az „benzinkúti szarkák” csak az üzemanyagkút által mért mennyiséget fizették meg, a méretlen részt ellenérték fizetése nélkül szerezték meg.

A sikkasztásról egyik társuk – az ügy harmadrendű vádlottja – tudott, de nem szólt senkinek és nem is akadályozta meg.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!