Kazincbarcika hírei

2017.07.05. 13:42

Kazincbarcikára került "A hét mentőtisztje" elismerés

Kazincbarcika - Az Országos Mentőszolgálat "A hét mentőtisztje" elismerését Tamás Ernő, a kazincbarcikai mentőállomás kiváló mentőtisztje kapta.

Kazincbarcika - Az Országos Mentőszolgálat "A hét mentőtisztje" elismerését Tamás Ernő, a kazincbarcikai mentőállomás kiváló mentőtisztje kapta.

Tamás Ernő 1979 óta tartozik az Országos Mentőszolgálat kötelékébe és több mint 30 éve dolgozik a tiszti pályán. A szigorú vonások hamar mosolyra váltanak, ha megengedőbb a környezet. Mégsem humora miatt híresült el a környéken.

Az életmentés a hivatásává vált, de a sürgősségi betegellátás mellett nagyon jó oktatói képességekkel is rendelkezik. Bármilyen oktatásra is megy hozzá bárki, kivételes előadáson tanulhatja meg, hogy a szakma mellett az emberség a legfontosabb.

Kimagasló szakmai tudását az is tükrözi , hogy egy sikeres mentést követően, bevonulás során, még az esetkocsiban az egyik mentődolgozó azt nyilatkozta –„Ernő, melletted mindig igazi mentősnek érzem magam”. Ernőt nagyon sokan ismerik, nemcsak a helyi intézményekben dolgozók, hanem a város lakói és annak vonzáskörzetében élők is. Sokan nem tudják a teljes nevét, csak úgy hívják: A mentős Ernő! Rendkívüli humorának köszönhetően mindig vidámságot visz az emberek és a mentőállomás dolgozóinak életébe. Hobbija a horgászat. Szabadidejében, ha teheti fiával együtt felkeresi a környező tavakat.

Szerény ember, magáról nem igazán szeret mesélni, de legendás mondatait, kifejezéseit az egész állomás ismeri és használja - olvasható a Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!