Kazincbarcika hírei

2016.04.06. 21:10

Vállalkozásokat segítő újabb jelentős beruházás Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A használaton kívüli iskolából inkubátorház lesz.

Kazincbarcika - A használaton kívüli iskolából inkubátorház lesz.

„Ez egy újabb mérföldkő Kazincbarcika életében, hiszen egy régóta tervezett beruházás kezdődhet meg” – mondta az inkubátorház kivitelezési szerződésének keddi, sajtónyilvános, ünnepélyes aláírásán Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

Ez egy újabb mérföldkő Kazincbarcika életében.

Szitka Péter

Három szint, négy épületszárny

A Svájci Hozzájárulási Program jóvoltából megvalósuló „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt egyik alprogramjaként elindul a Kazincbarcika önkormányzatának tulajdonában lévő, használaton kívüli központi általános iskola inkubátorházzá alakítása.

A városvezetőtől megtudtuk: az 1,55 milliárdos összköltségű projekt közel felét, 730 millió forintot az új Üzleti, Szolgáltató és Inkubációs Park kialakítására fordítják. A beruházás célja, hogy az épület helyet adjon a térségben letelepülő vagy szolgáltatásaiknak új helyet kereső, kreatív tevékenységet végző, magas hozzáadott értéket teremtő vállalkozásoknak.

Az inkubációs funkció továbbá egyedi bérleti díjjal és üzleti szolgáltatással lehetőséget ad Kazincbarcikán új vállalkozások elindulásának is.

Az épületben három szinten négy épületszárnyban alakítják ki az irodákat, a tárgyalókat, a kiszolgálóhelyiségeket, a raktárakat és egyéb tereket. Ez nagyban megkönnyíti majd a helyzetüket többek között azoknak, akik jól megközelíthető helyen szeretnének irodát nyitni; nem rendelkeznek megfelelő irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel; tevékenységükhöz szükségük van tanácsadásra, illetve inkubációs szolgáltatásra, valamint együttműködésben keresnek lehetőségeket.

- ÉM-PA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!