Kazincbarcika hírei

2012.11.13. 11:00

Takarosan - takarékosan

Kazincbarcika - A több évtizedes iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt.

Kazincbarcika - A több évtizedes iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt.Kívül-belül megújult az Újkazinci városrészben található Ádám Jenő Tagiskola, miután befejeződött az Európai Unió által támogatott energetikai korszerűsítés ebben az intézményben is. A zárórendezvényre szerdán tartották, melyen az intézmény diákjai, pedagógusai, szülők és meghívott vendégek ünnepeltek együtt. A Kedvezményezett – Kazincbarcika Város Önkormányzata – nevében Szitka Péter polgármester mondott köszöntőt, majd a beruházást az iskola igazgatója, Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes vette át. A szokásos programelemek mellett a diákok egy látványos műsorral is készültek a jeles alkalomra, melynek a végén – a gyerekek legnagyobb örömére – négyszáz lufi hullt le az égből.

Mérföldkő

Az Európai Unió támogatásával és a Kohéziós Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt 2011 tavaszán kezdődött. Sor került a nyílászárók teljes körű cseréjére, a komplex homlokzati és lábazati hőszigetelésre, továbbá a lapostető korszerűsítésére. A felújítás a fűtési rendszer szabályozhatóvá tételét is tartalmazta, melyet termosztatikus radiátorszelepek beépítésével valósítottak meg.

A több évtizedes iskolaépületen ilyen jellegű beruházás megépítése óta nem volt, így mind az intézmény külső megjelenését illetően, mind az energiafelhasználás hatékonyságát tekintve komoly mérföldkő a beruházás. A szakemberek szerint a most befejeződött energetikai korszerűsítés hosszú évekre, évtizedekre garantálja mindezt.

Az „Ádám Jenő Általános Iskola komplex épületenergetikai korszerűsítése” elnevezésű projekt kedvezményezettje Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 99 798 011 Ft.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!