Kazincbarcika hírei

2012.05.22. 14:04

Véget ért az újkazinci beruházás

Kazincbarcika - A május 18-ai zárórendezvényekkel hivatalosan  is lezárult a kazincbarcikai Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja.

Kazincbarcika - A május 18-ai zárórendezvényekkel hivatalosan  is lezárult a kazincbarcikai Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja.A 2010 szeptemberében kezdődött beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam 500 000 000 Ft-tal támogatta.

A projekt zárórendezvénye több részből állt: a hivatalos ceremóniát megelőzően több mint 100 kicsinek tartottak gyerekprogramot, bohócműsorral és kézműveskedéssel. Ezt követte az eu-s záróesemény, majd az új közösségi egység névadó ünnepsége. A 200 m2-es ház elnevezésére a városlakók küldhettek ötleteket, a legjobbnak a bizottság Székely János javaslatát tartotta. Így a ház neve a jövőben Újkazinci Programsziget lesz. A tábla leleplezése után kezdődött a „Barangoló” elnevezésű projekt kiállítás, majd az Ideál Egyesület által szervezett Mini egészségnap, mely egészen este hétig várta az érdeklődő lakókat.

A most lezárult projekt során a Veres Péter és a Mikszáth Kálmán úti panelépületekben 254 lakást újítottak fel, elkészült az orvosi rendelőt és a gyógyszertárat magában foglaló épület, továbbá a II. Sz. Bölcsőde rekonstrukciója. Megújultak az akcióterületen található terek, parkok, járdák, sétányok, parkolók, a Csokonai úti játszótér és a már említett új közösségi egységgel kibővült a bölcsőde épülete.

A több mint 800 millió forintos beruházás olyan elemeket is tartalmazott, mely az akcióterületen élők szociális jellegű és közösségformáló támogatását célozta meg. Ezek a munkaerő-piaci beilleszkedést elősegítő képzések, az „Egészségmegőrző programok”, a „Környezetszépítő akciók”, a Polgárőrmozgalom kibővítése és a „Bölcsődei új funkció” programsorozat.

A beruházás Kazincbarcika első nagy város-rehabilitációs fejlesztése, mely tervezés, majd a teljes megvalósítás fázisából a lezárásig jutott.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!