Kazincbarcika hírei

2012.01.19. 14:22

Újra birkózhatnak Szendrőben

Szendrő - A sportág hat éven át történő szüneteltetése után, néhány nap múlva ismét középpontba kerül a birkózás Szendrőben, ahol önkormányzati segítséggel újraindították a szakosztályt.

Szendrő - A sportág hat éven át történő szüneteltetése után, néhány nap múlva ismét középpontba kerül a birkózás Szendrőben, ahol önkormányzati segítséggel újraindították a szakosztályt.A grundbirkózó diákolimpia megyei döntőjének,  melyen az I-II. korcsoportos fiúk, és lányok  csapatverseny formájában mérik össze tudásukat, január 23-án, hétfőn  9.30-tól a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola  ad otthont.

Az előjelentkezések alapján tíz fiú és hat leány csapat , összesen mintegy kétszáz tanulóját felvonultató versenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség és az Edelényi Diáksport Bizottság közösen rendezi meg.

Az erőpróba fővédnökségét Dr. Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, a megyei birkózó szövetség új alelnöke vállalta el. Védnökként tiszteli meg az eseményt Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a házigazda Szaniszló János, Szendrő polgármestere.

A sportág népszerűsítéséért

- A tavaly őszi miskolci U23-as szabadfogású országos bajnokságon határoztuk el végleg Szaniszló Jánossal, a szendrői önkormányzat vezetőjével, hogy a korábban nagyon jól működő, de az edzők foglalkoztatási problémája miatt szüneteltett szakosztályt felébresztjük  „Csipkerózsika álmából” - fogalmazott Rónai Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség elnöke, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. – A felújított tornacsarnokban rendelkezésre állnak a szőnyegek. Az edző-kérdés is megoldódott, a foglalkozásokat két kiváló kazincbarcikai szakember, Csepregi György és Kónya Lajos tartja majd. A szendrői képviselőtestületnek ezúton is szeretnék köszönetet mondani támogató segítségükért, a további szponzorok felkutatásáért, annál is inkább, mert bizony egyre kevesebb önkormányzat tud hasonló vállalást tenni.  A megyei szövetség önállóan pedig nem tudná működtetni a birkózó klubokat, szakosztályokat. Annak bizonyságára hívjuk életre Szendrőben a megyei grundbirkózó döntőt, hogy a település visszakerült a birkózás vérkeringésébe. A társrendező megyei diáksport tanáccsal, annak titkárával, Füstös Józseffel évek óta jó a kapcsolatunk, rugalmasan tudunk együttműködni. Ők megértik legfőbb törekvésünket, ami nem más, mint, hogy térségünkben tovább népszerűsítsük a sportágat, növeljük a birkózó utánpótlás létszámát.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!