Kazincbarcika hírei

2011.11.23. 11:31

A magyar borászok krémje a III. Barcikai Bormustrán

Kazincbarcika – Szeremley Huba, Bock József, Polgár Zoltán, Árvay János, Dr. Gál Lajos és Sike Tamás is részt vesz azon a rendezvényen, melyet az Európai Borlovagrend Borsodi Legátus Kazincbarcikai Lovagi Széke szervez november 26-ára.

Kazincbarcika – Szeremley Huba, Bock József, Polgár Zoltán, Árvay János, Dr. Gál Lajos és Sike Tamás is részt vesz azon a rendezvényen, melyet az Európai Borlovagrend Borsodi Legátus Kazincbarcikai Lovagi Széke szervez november 26-ára.Magyarország 12 legnépszerűbb és kiváló magyar pincészete vesz részt a III. Barcikai Bormustrán, mely egy igazi unikum a számos megyei és városi rendezvény között.

- Minőség és igényesség – ezzel a szlogennel szervezzük meg a lassan már hagyományosnak mondható mustránkat a városban – mondta Bánáti Tibor, az Európai Borlovagrend Borsodi Legátusának I. legátja.

- Természetesen ezen a méltán híres magyar borokat, pincészeteket szeretnénk testközelből bemutatni a barcikaiaknak, kedvükre mustrálhatják majd a kiváló hazai pincészetek borait. A magyar történelmi borvidékek jelentős részét helybe hozzuk: Tokaj, Eger, Villány, Szekszárd, Badacsony, Mátra, Alföld, a teljesség igénye nélkül csak néhány tájegység, aminek „levét” megízlelhetik a résztvevők. Ritka alkalom, hogy ennyi kiváló borásszal személyesen találkozhat a borkedvelő közönség, lesz mód kötetlenül beszélgetni, megismerni hitvallásukat, és megízlelni egyedülállóan finom boraikat is – mondta a borbíró.

Akár az ünnepi asztalra is…

Belépéskor egy jelképes összegért mindenki kap egy gyönyörű kristálypoharat, ezzel járhatják körbe a Bormustra helyszíneit, mintegy képzeletbeli kirándulást téve hazánk napérlelte lankáin.

- Az eseménnyel a kulturált és minőségi borfogyasztást szeretnénk előtérbe hozni és egy kis meglepetést is szerezni az ünnepi asztalhoz, vagy a fa alá – folytatta Bánáti Tibor. - Hiszen a helyben vásárolt nedű a boltok polcaitól kedvezőbb áron és a legautentikusabb személy, azaz maga a borász ajánlásával vihető haza.  A kiváló borokat gyönyörű környezetben, a Hotel Lukács elegáns termeiben kialakított standokon ízlelhetik meg. Emellett kézműves sajtok és számos egyéb finomság várja majd a látogatókat, remélhetőleg szívesen időznek majd a Bormustra helyszínén - mondta az I. legát.

A III. Barcikai Bormustra november 26-án délben veszi kezdetét, helyszíne a Hotel Lukács.

További információ: www.opont.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!