Kazincbarcika hírei

2011.05.09. 20:24

Elherdált pénzek az ÉRV-nél?

<p>Kazincbarcika - Mintegy másfél milliárd forint kárt tártak fel az Északmagyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. átvilágításakor</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséghez fordul az Északmagyarországi Regionális Vízmű (ÉRV) Zrt. vezetése közpénzek elherdálásának gyanúja miatt. Ritter Géza vezérigazgató arra a félezernél több oldalt kitevő átvilágítási jelentésre alapozza a kijelentést, amely a társaság korábbi gazdálkodását vizsgálta. A szakértők összesen 200 esetben találtak valamiféle hibát vagy szabálytalanságot, az ezekkel okozott kár pedig akár a másfél milliárd forintot is elérheti.

Dr. Szabó Iván, az átvilágítást vezető ügyvéd elmondása szerint az iratok arról tanúskodnak, hogy az ÉRV Zrt. előző vezetése tevékenységét szinte teljes kontroll nélkül végezhette, és ez vezethetett a visszaélések lehetőségéhez. Megvizsgálják, hogy polgári peres úton van-e még lehetőség a társaságot ért károk megtérítésére, az indokolatlanul kiadott összegek visszakövetelésére, másrészt a gyanús ügyeket eljuttatják a megyei főügyészségre annak megállapítása céljából, hogy az érintett esetekben történt-e bűncselekmény.


ÉRV: A luxusautóktól a luxuslakásig

eszak | 2011.05.09 20:37
Kazincbarcika, Miskolc - Bűncselekmény, vagy sem? A megyei fűügyészségtől vár állásfoglalást az ÉRV.

200 szabálytalanságot találtak - Ügyészséghez fordul az Észak-magyarországi Regionális Vízművek

fuggetlen | 2011.05.09 17:17
Miskolc - Kétszáz hiányosságot tárt fel az az átvilágítási jelentés, amelyet az állami tulajdonú Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. tavaly novemberben kinevezett vezetői készíttettek a cég korábbi gazdálkodását vizsgálva - hangzott el egy hétfői sajtótájékoztatón. A társaság ügyészséghez fordul, mert az okozott kár megállapításaik szerint a másfél milliárd forintot is elérheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!