Kazincbarcika hírei

2011.05.11. 16:09

Egy hajszállal, de lemaradtak

<p>Kazincbarcika – A vetélytársak szerint is a legkiemelkedőbb gárda a kazincbarcikai volt, mégis lecsúszott a nagydöntőről a Surányi csapata.</p>

A Labdarúgó Diákolimpia Országos Elődöntőjét Vácott rendezték meg, ahol négy csapat küzdött az egyetlen továbbjutó helyért. A kazincbarcikai Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium 5. korcsoportos nagypályás labdarúgó csapata magabiztos játékkal verekedte be magát a négyes tornára, ahol debreceni, salgótarjáni és váci ellenfelei voltak. A keresztjáték első mérkőzésén a debreceni Diószegi Sámuel Középiskola volt a barcikaiak ellenfele, a hajdú-bihariakat 5-2 arányban győzték le Mátyás József tanítványai. A gólokat Bohus Péter (2), Molnár Gábor, Homonnay Márk és Gavrilete Roland szerezték. A sikeresen vett mérkőzés jelentette a belépőt a döntőbe, ahová a másik ágon a házigazda Vác csapata jutott be. A továbbjutást eldöntő találkozón a váci Boronkay szerezte meg a vezetést, de a kiegyensúlyozottan és ellenfelénél jóval kreatívabban futballozó barcikaiak kiegyenlítettek, majd Molnár Gábor duplájával 2-1 arányban vezetést is szereztek. Negyedórával a vége előtt azonban váratlanul kiegyenlítettek a hazaiak és bár még több helyzete is volt a Surányinak, a rendes játékidőben sajnos már nem sikerült betalálni a váci kapuba. Így következett a büntetőpárbaj, ami nagyon izgalmasan alakult. Az első öt rúgó után 4-4 volt az állás, majd a 6. párban hibázott a barcikai játékos, míg a váci belőtte csapatát az országos döntőbe.
Bár az elődöntőn résztvevők és a kilátogató nézők szerint is a barcikai csapat nyújtotta a legjobb és a legszebb játékot, Fortuna ezúttal nem állt a srácok mellé, így a váci Boronkay György Műszaki Középiskola jutott a hódmezővásárhelyi országos döntőbe. A Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégium csapata Mátyás József edző vezetésével második helyen végzett az elődöntőben, az érmeket a váci labdarúgó utánpótlás szakosztály vezetője adta át részükre.
- G. J. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!