Friss hírek

2009.06.05. 13:47

Félezer rablás - lecsapott a spanyol rendőrség egy bandára

<p>Több mint félezer rablással hozták összefüggésbe a spanyol hatóságok azt a 42 embert, akiket egy kiterjedt betörőbanda tagjaiként vettek őrizetbe pénteken, Madridban és Tarragonában.</p>

A rendőrség bejelentése szerint eddig hat kiló rabolt ékszert és több mint 200 ezer euró készpénzt találtak egy kertben. Lefoglaltak harminc autót, kilenc motort, és rengeteg hamis dokumentumot is. A 42 gyanúsítottat egyelőre 92 rablással hozták közvetlen összefüggésbe, de a hatóságok feltételezése szerint legalább 500 bűntény írható a számlájukra.

A rendőrség bejelentése szerint "Jugoszlávia" volt a fedőneve annak az akciósorozatnak, amit előkészítettek a gyanúsítottak elfogására. Azért ez a név, mert a banda tagjai a volt Jugoszlávia területéről, egyebek mellett Szerbiából, Horvátországból, Montenegróból származnak. 24 férfi és 18 nő van közöttük, és velük élt több mint 30 gyerek is, akiket a hatóságok az őrizetbe vételek idején a gyermekvédelmi szolgálat gondozására bíztak.

A spanyol rendőrség közlése szerint a 42 ember feltehetőleg bűncselekményeket követett Portugáliában, Franciaországban és Olaszországban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!