Jó szakember nélkül nincs működő cég

Akt.:
Az Andrássy középiskolában
Az Andrássy középiskolában - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Matematikai szabadulós játék, géptáncoltatás, acélrózsa. Csak néhány azon programok közül, amik a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakközépiskolájában várták péntek este a diákokat.

A Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményeiben is megrendezték ugyanis a Szakmák Éjszakáját, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdetett meg most először. A rendezvény célja volt, hogy a pálya- és szakmaválasztás előtt állók megismerjék az iskolákat és a szakmai kínálatot.

A rendezvényt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nyitotta meg Miskolcon, hangsúlyozva a szakképzés népszerűsítésének fontosságát. „Szükség van a szakképzett fiatalokra, hiszen hiába jönnek cégek, vállalkozások régiónkba, jól képzett szakmunkások nélkül nincs működő vállalkozás” – fogalmazott.

Akik részt vettek

Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola, Fazola Henrik Szakképző Iskola, Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola

– ÉM-NSZR –


Gépek táncoltak a szakmák éjén Miskolcon

Miskolc – „Szakmák Éjszakájára” várták a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézményei az érdeklődőket pénteken, hogy a pálya- és szakmaválasztás előtt állók megismerjék képzési kínálatukat.