Helyi közélet

2014.02.25. 17:57

Összeállt a Kocsonyafesztivál műsora

Miskolc, Szikszó - Miskolctapolcán lesz a XIV. Miskolci Kocsonyafesztivál. Március elsején pedig bálozni hívják a vendégeket.

Miskolc, Szikszó - Miskolctapolcán lesz a XIV. Miskolci Kocsonyafesztivál. Március elsején pedig bálozni hívják a vendégeket. „Különleges körülmények között rendezzük meg március 7-9. között a kocsonyafesztivált” – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája. A helyszín pedig: egy miskolctapolcai öt hektáros terület lesz, az Iglói út. 15. alatti volt autóskemping.

Azt is megtudtuk, hogy a fesztivál pénteken délután 2-3 óra között kezdődik, igazodva az MVK menetrend szerinti buszjáratához. „Rendhagyó módon, egyperces néma csenddel indítjuk a rendezvényt, így emlékezve azokra, akik Kijevben az életüket áldozták a szabadságért” – mondta Rózsa Edit. Hozzátette: a rendezvénynek minden évben van díszvendége, az idén Ukrajna lesz, ezért a kárpátaljai Técsői Banda nyitja a programot. Az elmúlt évhez hasonlóan saját programmal is készülnek a szervezők: Kocsis Andrea és Lukács Ádám balettművészek a Carmina Burana zenéjére komponált koreográfiával adják elő az Együttműködés, a szabadság tánckompozícióját. Az előadás koreográfusa: Kozma Attila. A Fesztiválparkban négy szabadtéri színpad lesz, valamint egy fedett Fesztiválvigadó és népi játszóház.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában