Friss hírek

2010.03.11. 10:23

Rekord drogfogás Tolnán

<p>Egy kilogrammnyi kábítószert foglaltak le szerdán késõ este a szekszárdi rendõrök egy házkutatás során Tolnán - tudta meg a Független Hírügynökség Réti Lászlótól, a Szekszárdi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályának vezetõjétõl. Ekkora mennyiségû amfetamin-származékot még nem foglaltak le Tolna megyében.</p>

A rendõrség azért kezdett el nyomozni, mert tudomásukra jutott, hogy Tolnán többen nagy mennyiségû kábítószert szereztek be, és megkezdték az anyag értékesítését.
A rendõrök azonosították a dílereket, és náluk szerda este - egyszerre három helyen egy idõben - házkutatást tartottak.

A házkutatás során egy tolnai lakásban több rejtekhelyrõl összesen mintegy 1 kilogramm kábítószergyanús por, massza, és tabletta - az elsõdleges tesztek eredménye alapján úgynevezett speed - került elõ.

A lakásban nagy mennyiségû, a kábítószer kiméréséhez használt eszközt, például digitális gyógyszerészmérleget, villámzáras zacskókat foglaltak le a rendõrök, akik több tucatnyi, eladásra elõkészített kisebb csomagot, úgynevezett "pakett"-et is találtak.

Az akciót követõen négy embert állítottak elõ, közülük két embert gyanúsítottként hallgattak meg, egyiküket õrizetbe is vették. A 21 éves tolnai férfit kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bûntette miatt hallgatta ki a rendõrség gyanúsítottként. A férfi korábban már volt büntetve testi sértés és jármû önkényes elvétele, valamint kábítószer-fogyasztás miatt.

A rendõrség kezdeményezi a 21 éves tolnai férfi elõzetes letartóztatását. Ha a hatóanyag-tartalom szakértõi vizsgálatának eredményeképpen jogilag is jelentõsnek minõsül a lefoglalt kábítószer mennyisége, úgy az elkövetõ akár 20 év börtönt is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!