Tapolca hírei

2016.06.03. 09:26

Itt a nyár, ugrálnak a parkoltatók Tapolcán

Miskolc - Az Észak-Magyarország Agora-fórumozója szerint itt lenne az ideje felszámolni ezt a helyzetet.

Miskolc - Az Észak-Magyarország Agora-fórumozója szerint itt lenne az ideje felszámolni ezt a helyzetet.

„Hogy meddig tarthat a huzavona? A büntetősdi? Sokáig” – ezt még 2007-ben jósolta meg lapunk, amikor a miskolctapolcai parkoltatásról írtunk. Ugyanis már akkor hatósági eljárás folyt egy magánszemély ellen, többek között azért, mert illegálisan üzemeltette a parkolóját. De úgy tűnik, közel egy évtizeddel ezelőtti jóslatunk beigazolódott, hiszen most 2016-ot írunk, de alig változott a helyzet Miskolctapolcán. Sőt, talán még rosszabb, mint volt, hiszen megjelentek a magánparkolók által foglalkoztatott úgynevezett felhajtók. Ők P betűs mellényt viselve terelik be az autósokat a parkolókba.

Megtévesztik az arra járókat

Már tavaly is arra panaszkodott több olvasónk, hogy ezek a felhajtók közterületen állnak, és megtévesztik az arra járókat, mert úgy tüntetik fel magukat, mintha hivatalos személyek lennének. Nem beszélve arról, hogy balesetveszélyes, ahogy az útról integetnek. A napokban pedig egyik Agora-fórumozónk írta meg: „Miskolctapolcán beköszöntött a nyár: újra az úttesten ugrálnak a Junó előtt pakolásra invitáló fiúk. Ma majdnem sikerült egyet elütnöm”. Agórázónk úgy véli, itt lenne az ideje felszámolni ezt az évek óta tartó helyzetet.

De úgy tűnik, felszámolni nem olyan egyszerű, pedig az önkormányzat tavaly azt nyilatkozta: „A magánparkoltatási tevékenységet elősegítő személyek ellen hatósági eljárás van folyamatban. A Hatósági Kabinet parkoltatási tevékenység szabálytalan gyakorlata miatt eljárást folytat a magánparkoltatási tevékenységet elősegítő személyek ellen”.

Mit tehet az önkormányzat?

Most újra érdeklődtünk, a kérdésünk az volt, mi lett a tavalyi hatósági vizsgálat eredménye, ha már volt egyszer eljárás ellenük, hogy lehet, hogy az idén folytatják a tevékenységet, illetve az eljárás melyik parkoltatóra vonatkozott. De azt is kérdeztük: mit tehet az önkormányzat, milyen eszközei vannak, hogy ezt a fajta parkoltatást megszüntesse, milyen engedéllyel lehet parkoltatni, és a rendészet ellenőrzi-e ezt.

Amint a válasz megérkezik, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!