Friss hírek

2011.05.06. 15:19

Csak 2017-ben lesz gáz a Nabuccóban

<p>A tervezettnél két évvel később, csak 2017-ben lesz először gáz a Nabucco vezetékben, mivel a potenciális beszállítók bejelentették, hogy változik a Kaszpi- és a közel-keleti térségben a gázkitermelés.</p>

A Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) pénteken hozta nyilvánosságra a Nabucco projekt felülvizsgált ütemtervét. A projekt időzítése megváltozott, mivel a potenciális beszállítók bejelentették, hogy változások történtek Kaszpi- és a közel-keleti-térségben zajló gázkitermelés időzítésében. A tervek szerint az építkezés 2013-ban kezdődik, hogy a Nabucco időterve és a gázbeszállítás összhangban legyen.

Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója közölte: "A Nabucco projekt eddig pozitívan haladt, megtörténtek a környezeti és társadalmi hatásvizsgálatok valamint konkrét lépések is születtek már a közbeszerzéshez és egyéb fontos munkafolyamatokhoz kapcsolódóan. A nyílt eljárási szakasz, azaz a szállítási kapacitások értékesítése is elkezdődik, amint a gázellátási kötelezettségvállalások megszületnek. Ezt követően a végső beruházási döntést (FID) is meghozzák. Terveink szerint 2017-ben lesz először gáz a vezetékben. A Nabucco projekt a továbbiakban is az ügyfelei igényeit figyelembe véve halad."

A Nabucco részvényesek azt is megerősítették, hogy a gáz-beszállítókkal folytatott tárgyalások biztatóak. Minden erre vonatkozó tárgyalás a részvényesek, valamint török és európai gázbeszerzők irányításával történik, azokban a NIC nem vesz részt, mivel a vállalat azért jött létre, hogy megtervezze és kivitelezze a vezetéket.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!