Friss hírek

2009.08.27. 20:46

GÖRÖG ERDÕTÛZ - Több mint kétszáz házban keletkeztek károk

<p>Több mint kétszáz ház sérült meg, vagy égett le tejesen az Athén környékén négy napon át égett erdõ- és bozóttüzekben - közölte csütörtökön a görög környezetvédelmi minisztérium. A fõváros keleti és észak-keleti részén égõ tüzek több mint húszezer hektárnyi erdõt és mezõgazdasági területet perzseltek fel.</p>

A görög környezetvédelmi minisztérium közlése szerint 65 lakóház pusztult el teljesen az elõzõ hét végén fellobbant erdõ- és bozóttüzekben, és 143 másikban keletkeztek különbözõ szintû károk. A kedden megfékezett lángok ezen kívül még négy középületet, 32 pajtát, csûrt és egyéb építményt pusztítottak el, és negyven másikat, köztük templomokat és hivatalokat rongáltak meg.

Az Athéntól keletre és északkeletre lévõ területeken pénteken lobbantak fel a lángok. A tüzekkel több mint ötszáz tûzoltó küzdött, köztük más európai ország tûzoltói. Görögország idén nem igényelt magyar segítséget az oltáshoz, közölve, hogy inkább légi jármûvekre lenne szüksége. A 2007-es görög erdõtüzek oltásában 18 magyar tûzoltó segített.

2007-ben 77 ember halt meg Görögországban a szinte napra pontosan két éve pusztított erdõtüzekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!