Jegesmedvék

2020.03.06. 16:00

A MAC ellen mennek pénteken a Macik

A jégkorong Tipsport Liga alsóházi középszakaszának hatodik meccsét játsszák pénteken a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

Budapesten, a Tüskecsarnokban 19 órától sorra kerülő magyar rangadón a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék méri össze tudását. A hazaiaknak már nincs esélyük a továbbjutásra, viszont a Gyetvához hasonlóan a Macik állandó mumusaként megkeseríthetik a rájátszásban reménykedő vendégek dolgát.

Nem fekszik

Nagy Ádám, a diósgyőriek általános igazgatója arról beszélt, hogy csapatukra nagy nyomás nehezedik:

– Az tény, hogy nem fekszik nekünk a MAC stílusa és az is, hogy idegenben még nem nyertünk ellenük. Küzdelmes és szoros találkozóra számítunk Budapesten, ahol nekünk győznünk kellene. A hazaiakat a presztízsen kívül más nem hajtja előre, ők a középszakasz után befejezik a sorozatot. A középszakasz megkezdése előtt hét-nyolc diadallal kalkuláltunk, most ötből négynél tartunk, jó lenne hatból ötre lépni, aztán két, úgynevezett hatpontos mérkőzésünk is lesz még. A játékosok közül Wehrs viszszatér, sérülés miatt azonban Gőz, Miskolczi, Részegh és Ritó nem szerepelhet.

Sündisznók

– Mumus? Nem szeretem ezt a szót – mondta Vas János, a miskolciak válogatott csatára. – Aztán nem is állja meg a helyét, hiszen a Gyetvát és a MAC-ot vertük már meg a 2019/20-as idényben. A jégkorongban, de más csapatsportágakban is van olyan, hogy az egyik fél játékstílusa nem fekszik a másiknak. Kedden itthon maradtunk alul a HC 07 WPC Koliba Detva elleni meccsen, persze véletlenül sem azért, mert viszolygunk tőlük. A mostani sereghajtóval szemben nagyon nehéz hokizni: kedvelik a sündisznóállást, és arra várnak, hogy valaki hibázzon, aztán bedobják a szokásos kontrát, ezekből tollasodnak meg. Nagyszerű kapusuk van, szívósan védekeznek, agresszívek; akkor azonban nem lett volna esélyük, ha értékesítjük a kidolgozott helyzeteinket. Arra fizettünk rá, hogy ezt nem tettük meg, ők pedig a hajrában kettőt is bevágtak nekünk, ezzel 2–1-ről 2–3-ra fordítottak.

Arra a kérdésre, hogy a fővárosban mi a tervük az egykori edzőjük, Majoross Gergely által dirigált MAC Újbuda ellen, a szapporói hősnek is nevezett támadó így felelt:

– Első a zárt védekezés, majd a korongszerzést követő okos támadómunka. Fontos, hogy üres embereket ne hagyjunk a kapunk előtt, mert a pestiek rutinos csatárai igencsak otthon érzik magukat ezekben a szituációkban.

Újat már lehetetlen

Vashoz csatlakozott csatártársa, Galanisz Nikandrosz, aki más szemszögből közelítette meg a csatát:

– Jól ismerjük egymást, újat ezért már sem ők, sem mi nem tudunk mondani. Ellenük szól, hogy nekik már minden mindegy, de ez szülhet dacot, fogadalmat köthetnek, mondván: csak azért is megmutatjuk. Nekünk azonban mindenképpen szükségünk van a három pontra, és hiszem, hogy győztesen térünk haza.


A Tipsport Liga középszakasz alsóház állása

7. HK Dukla Ingema Michalovce 53 20 5 8 20 146–148 78

8. DVTK Jegesmedvék 53 20 6 3 24 143–151 75

9. HK Nitra 53 20 2 8 23 141–152 72

10. HC MIKRON Nové Zámky 53 13 6 6 28 139–182 57

11. MAC Újbuda 53 16 2 5 30 149–197 57

12. HC 07 WPC Koliba Detva 53 15 3 2 33 125–199 53

Az első két helyezett jut a rájátszásba és folytatja küzdelmét az 1–8. helyért, a többi csapat számára a jövő héten vasárnap véget ér az idény.

(A borítóképen: Budapestre utazik a DVTK (pirosban) | Fotó: ÉM-Archívum)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!