Idősek világnapja – MSZP: legyen 50 ezer forint a minimálnyugdíj!

Budapest, 2015. október 1., csütörtök (MTI) – Az MSZP kezdeményezi, hogy emeljék 50 ezer forintra a minimálnyugdíj összegét, mert az időseket is legalább a létfenntartáshoz elegendő nyugdíj illeti meg – közölte Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője és Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke csütörtökön az idősek világnapja alkalmából.

Közleményük szerint ma Magyarországon kétféle nyugdíjas van: az egyik időskori szegénységben él, a másik fél az időskori szegénységtől. Az aktív magyaroknak pedig közel 70 százaléka aggódik a nyugdíjas évei miatt – közölte Tóbiás József és Korózs Lajos.

Hozzátették: az elmúlt öt évben csökkent az egészségügyi és szociális szolgáltatások színvonala, 400 milliárd forintot vontak ki a szociális ágazatból és közel 400 milliárdot az egészségügyből.

Az ellenzéki politikusok szerint ez így nem maradhat, ezért is kezdeményezik a parlamentben a minimálnyugdíj emelését.

A szocialista képviselők továbbra is kiállnak amellett, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munka után, illetve javasolják a nyugdíj-kerekasztal újraindítását.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s