Magyarország

2010.07.28. 15:08

A Tesco szerint minden törvényt betartottak

<p>A Tesco Magyarország minden törvényt betart a munkaügyek területén is, így a vállalatnál alkalmazott bérrendszer is megfelel a Munka Törvénykönyve rendelkezéseinek - áll az áruházlánc szerdai közleményében.</p>

A vállalat kommunikációs igazgatója szerint a korábbi sajtóhírekkel ellentétben a pénztárosi munkakör nem igényel szakképzettséget, így arra nem vonatkozik a garantált szakmai bérminimum sem. A Tesco nem kér szakképzettséget tanúsító végzettséget a pénztárosi munkakört betöltő személyektől, betanításukat saját képzésén belül látja el - áll a közleményben.

A Magyar Nemzet szerdán számolt be arról, hogy országszerte csaknem 100 áruházat érintő vizsgálatsorozatba kezdett az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség. Mindezt azután a szakszervezeti bejelentés után, amely arról szólt, hogy a Tesco áruházaiban a pénztárosoknak nem fizetik ki a törvényben előírt 89 500 forintos szakmunkás bérminimumot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!