Humor

2008.11.06. 17:22

Műszakváltás a Fehér Házban

<p>Az első nap. Halálosan kialvatlanul, de a tegnapi örömmel a szívében Obama benyitott az ovális szoba ajtaján...</p>

- Hi George! Jó reggelt! - mondta kissé meglepetten, ugyanis W fel-alá rohangált a szobában, lázasan pakolászott. Mindenfelé kinyitott akták, pizzásdobozok, néhány borosüveg.
- Üdv! Kerülj beljebb! Gyorsan elmondanám a dolgokat, aztán mennem kell pecázni...szóval...hol is kezdjem?
- A gomb mere van? - kérdezte fellelkesülve Obama.
- Ööö...ja AZ a gomb! Nincs gomb, telefonról megy minden. Felveszed, kéred a védelmit, és mondod neki, hogy kérsz reggelire némi atomot Iránra.
- Oké, értem. - mondta Obama mosolyogva. Fellelkesítette, hogy W is ilyen könnyedén beszél a dologról. A világ urai dumcsiznak. Cool.
- Na, de onnan akartam kezdeni, hogy a Playstation ott van, abban a szekrényben. Én a CoD-ot szoktam nyomni, de van még pár fps, mindet itthagyom neked, nekem megvannak otthon is.
Obama nem tudta eldönteni, hogy az öreg viccel-e.
- Úgy gondolom, hogy vannak fontosabb...
- Igazad van, ne haragudj! Szóval a bárszekrény itt található, de a lányok hoznak neked bármit, ha szólsz. Nőket ne hozz ide, tudod, ez már Bill óta nem pálya itt sajnos.
Barack a megdöbbenéstől szóhoz sem tudott jutni, csak állt földbe gyökerezett lábbal. Nagy nehezen összeszedte magát:
- A vál...
- Válium nincs, az orvos eltiltott tőle, mikor a múltkor csúnyán kiütöttem magam. De neked hoznak a lányok, ha kell.
- A válság...
- Mi van vele? - kapta fel a fejét hirtelen W. Éppen aktákat dobált egymásra, az egyik megállt a kezében, szemét az utódjára szegezte.
- Nem csak az, hanem minden. Mi van a háborúval? Hogy állnak a dolgok Egyáltalán, hogy áll az ország? Miket kell tudnom? W felegyenesedett, és elkomorult arccal a kanapéra mutatott.
- Ülj már le... - Lassan az íróasztalához ment, és kiszólt a lányoknak - Kérek két poharat, és egy üveg bourbont! Csendben megvárták, míg az asztalra került az ital, ekkor W is leült, szemben Obamával.
- Nézd. Van egy-két dolog.
- Milyen dolog?
- Oké, belevágok. Én voltam.
- Mi voltál te?
- Én tettem. 9-11-et.
- What da f...
- Ne nézz már így! Gondoltál már rá, nem?
- Igen, de...
- De nem hitted volna, mi? Hát ez van, barátom. Egy kicsit el...tuk. Na jó, nem kicsit, nagyon. De azért nem teljesen, mert hivatalosan nem lettem megvádolva. Remélem te sem próbálkozol ilyesmivel. Előre szólok, hogy kár is lenne próbálkozni. De látom, nem fogod fel a lényeget. Itt arról van szó öregem, hogy be kell spájzolni, mert kegyetlen világ lesz.
- Dehát van elég pénzed, nem?
- Látom, nem vágod. Elfogyott!
- Mi, a pénzed?
- Ló..szt, az olaj! Ember! Még mindig nem érted? Elfogyott az olaj!
- De vannak még készletek...
- Készlet az van. Csak nem elég. Mit gondolsz, mitől ment 100 dolcsi fölé hordója?
- Nem akarták növelni a kitermelést, hogy ezzel felnyomják az árat. Szépen kerestünk rajta.
- Nem nem akarták. Nem tudták!
- Holy shit...
- Ha visszaveteted a fogyasztást, nyerhetsz egy-két évet, de nem irigyellek. Ki...ott nagy válság lesz. Egy pár évig még lehetett volna ködösíteni, de ki akartam venni belőle némi pénzt. Tudod, a válságon nagyot lehet ám kaszálni. Tudtam, hogy nekem csomagolnom kell, és ti fogtok következni. Az a k...a közvélemény! Hiába próbáltunk meg mindent a médiával, ezek nem szeretik már a háborút. Hiába fogtuk meg Száddámot, mostmár ba....atjuk. Ezért robbantottuk be a jelzálog cuccot. Lett is rajta pár misi. De ne aggódj, most jön még a java. Ott van a biztosítási piac, aztán a többi bank. Az a lényeg, hogy pumpálj minél több állami pénzt vissza. Meg már ma kezdjél el shortolni. De neked is vannak támogatóid, kérdezd meg őket, ők biztos ismerik a dörgést.
- De ezt nem lehet megtenni az emberekkel.
- Az emberek hülyék. Különben is, ti már próbálkoztatok. Szerinted Al miről beszél folyton?
- Hát a klímaválságról...
- Nincs klímaválság! A naptevékenység miatt van az egész. Pár év múlva lehűlés lesz. Azért csinálta, hogy előkészítse a terepet, hogy ne legyen akkora csapás a gazdasági válság. Kevesebb széndioxid, kevesebb olaj. Ne mondd, hogy nem tudtad.
 - Nem tudtam. Gore sosem mondott ilyesmit.
- Hát nekem mondta. Szóval az van, hogy egy lufi lett az egész ország. Nincs már szavunk igazán. De lehet egyezkedni. Nekem személy szerint a szaúdiak a haverjaim, de jól ki lehet jönni a többi arabbal is, csak meg kell velük egyezni. Keményen tudnak alkudni, erre készülj fel. Én csak a Pentagont akartam, de kellett nekik a WTC is. Hát én meg megkértem az  árát. A Putyin meg hatalommániás.
 - Tehát akkor tényleg megtartotta a befolyását.
- Finoman fogalmazva. Ő, és a haverjai fogják irányítani Oroszországot, amíg ez a világ áll.
 - Kína?
 - Kínában vagyunk.
 - ?
 - Ez itt már kínai gyarmat.
 - Európa?
 - Imádom. Tudod, hogy hívják ott a sajtos negyedfontost?
 - Nem.
 - Royal with cheese.
 - Na ne bassz.
- Amúgy jó hely. Én is oda fogok költözni januárban, ha átveszed a boltot. Van egy terciám franciában, szép kis házzal, alatta atombiztos szuterin.  Most pucolják be.
 - Politikailag is jó hely lesz? A válság mindenhova elér majd...
 - Gordonban bízok.
 - Mr. Brown?
 - Nem. Mr. Bajnai.
 - Kétlem, hogy ki tudnál maradni, ha egyszer bedől minden.
 - Jó, csak vicceltem, azért van néhány konzerv a bunkerben.
 - Hát ez a sok minden elég sokkoló.
 - Végülis van kiút.
 - Micsoda? Könyörgöm mondd már!
 - Hát nehéz lesz, de megoldhatod. Visszafogod a felhasználást,
támogatod az alternatívokat, meg átszabod a pénzügyi rendszert. Mostmár megteheted, én a részem már kivettem a buliból. Úgy tudom hajlasz a komcsi irányba, hát játssz nagyban. Tudod mennyit keres egy-két haverom évente a  portfólióján?
 - 60-70%?
- 500-1000%! A bennfentes kereskedelem jó barát, és elárulom, hogy te, mit az ország elnöke, csak bennfentesen tudsz kereskedni. Azt tudod, hogy mennyit keres egy melós Detroitban. Hát el kell döntened, kit tartasz a főnöködnek. Az embereket, vagy a mágnásokat. Lesz ez a tanácskozás, tudod, olyan mint az a Bretton Woods. Eljön mindenki, aki számít. Ha nem jutsz velük semmire, akkor annyi.
Obama szótlanul meredt maga elé. W közben megfogta a hátizsákját, és az ajtó felé indult. Mielőtt kilépett volna rajta, visszafordult.
- Még valami.
 - Jaj ne, ennyi is sok volt.
 - Csak két apróság. Nem Osvald volt, és nincsenek UFO-k.

  • Szerelmi praktika gyorstüzelőknek
    Nem bírod sokáig az ágyban? Panaszkodik a barátnőd? Van megoldás!

  • A webkamera mindent lát
    Szokás mondani, hogy a lényeg mindig a mögöttes tartalom, nem amit a reklámtáblák sugallnak.

  • Naftalin Ernő ötlettára
    Hogyan nézzünk úgy pornófilmet ha nem akarunk, vagy épp undorodunk tőle? Naftalin Ernő tudja a választ!

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!