Labdarúgás

2024.04.16. 13:21

Úgy szórják őket mint bolond a lisztet

A mezőcsátiak elnöke jó hírrel jelentkezett: folytatják a labdarúgó bajnokságot

Kemény Tamás, a mezőcsátiak játékos-elnöke

Fotó: Kolodzey Tamás

Az aranyéremre esélyes KKFC Mezőcsát meglepetésre 6–1-es vereséget szenvedett a Bogács Gyógyfürdő SE csapatától a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú, Közép csoportos pontvadászat 22. fordulója keretében. A dél-borsodiak kudarca elkeseredettséget váltott ki a klub elnökében, aki a lefújást követő nyilatkozatában „belengette” visszalépésüket.

Nem akartak rombolni 

– Köszönjük a játékvezetést – fogalmazott Kemény Tamás, majd hozzátette: – A jövő héten már valószínű, hogy nem lesz Mezőcsáton megyei másodosztályú csapat. El kell gondolkodnunk azon, hogy visszalépünk a bajnokságtól.
Felhívtuk a klubvezetőt – aki mellesleg csatárként is szerepelt a meccsen és két sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott –, így három nappal a történtek után nyomban kiderült, hogy mégsem ették forrón a kását. 
– Kitartunk, tovább játszunk – közölte a tisztségviselő. – Nem akartuk lerombolni a saját építő munkánkat, ugyanis amikor átvettük az egyesületet, a szervezet szó szerint romokban hevert. A társammal, Késely Dáviddal egyetemben rendet tettünk, jól funkcionáló klubot hoztunk létre és ha most kiszállunk, akkor a mezőcsáti futball ugyanoda jutott volna, mint ahol nem is olyan régen még állt, nevezzük így, a nullán. 
Ami pedig a közelmúltban velük szemben hatályba lépett nyolc pont levonást és a bíráskodást illeti, Kemény Tamás megjegyezte: 

– A sportág helyi történelmében szinte páratlan eset fordult elő: hat bejegyzésből és pecsétből egy hiányzott, ezt „senki” nem vette észre, aztán kibukott a játékost vizsgáló orvos véletlen bakija. A paragrafusok ellenünk szóltak, a mulasztás terhét nekünk kell viselnünk, ezért nem mentünk másodfokra, eltekintettünk a fellebbezéstől, belenyugodtunk a sorsunkba. A síposokról csak annyit, nehogy „pofázásért” eltiltsanak: a találkozókon úgy szórnak ki minket, mint bolond a lisztet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!