Jégkorong

2024.04.15. 11:22

Láda Balázs a hokisok új vezetőedzője

A Maciknál felszállt a füst: a szakmai munkáért a Láda Balázs és Galanisz Nikandrosz duó felel.

Galanisz Nikandrosz és Láda Balázs

Fotó: Fotó: DVTK

A 2024/25-ös idényben magyar szakemberek irányítják majd az Erste Ligában szereplő piros-fehéreket: a trénerek hosszú ideje kötődnek a klubhoz, játékosként együtt értek el bajnoki címeket, jól ismerik a ligát, a magyar hoki közegét és a játékosokat is.

Máig rekorder 

Láda Balázs huszonegy szezont játszott a gárdában, a nevéhez fűződik az egyesület történetének legtöbb lejátszott mérkőzése. Négyszeres magyar bajnok, háromszoros MOL- és Erste Liga győztes, kétszeres Magyar Kupa nyertes, továbbá huszonötször szerepelt a magyar válogatottban. Visszavonulása után a csapatvezető menedzserként és utánpótlás edzőként dolgozott a Népkertben.
– A DVTK Jegesmedvéket a szívügyemnek tekintem: belső motiváció vezérel, hogy sikereket érjünk el és ezért felvállaljuk a küzdelmet. A csapategység kialakítása és taktika mellett az egyéni képességfejlesztésre is hangsúlyt fektetünk majd Nikával. Rá kell találnunk arra az útra, amelyen haladva újra sikeresek lehetünk – mondta Láda Balázs.
Galanisz Nikandroszról pedig köztudott, hogy 2015-ben kétszeres bajnokként érkezett Miskolcra, ahol háromszázötvennégy mérkőzést játszott, nevéhez két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa siker társult. Visszavonulása után a Jegesmedvék felnőtt csapatának másodedzőjeként kezdte karrierjét, az utóbbi két évben pedig Tokaji Viktor és Steve Kasper mellett dolgozott. 
Arra a kérdésre, hogy Láda Balázs helyett ki lesz az eddig úgynevezett general menedzser, a klubtól azt a választ kaptuk, hogy a csapat szakmai feladatait, például az igazolásokat továbbra az új vezetőedző intézi, az viszont még nem dőlt el, hogy az adminisztrativ teendők kinek a hatáskörébe tartoznak majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!