Kosárlabda

2024.04.22. 17:24

Kicsi világbajnok kosaras lett!

Bukovszki Mónika és csapattársai a masters, női 40+ korcsoportban bizonyultak a lejobbnak.

Bukovszki Mónika (a zászló sarkánál balra) világbajnok lett

Fotó: Magánarchívum

Akik ismerik, azok tisztában vannak azzal, hogy Bukovszki Mónika, becenevén Kicsi, a diósgyőriek korábbi élvonalbeli kosárlabdázója, sportolói pályafutása alatt hozzáállásban világbajnok volt, most viszont a kosárlabda pályán, az ,,öreg lányok” között is az lett, eredményben is világbajnoki címet szerzett. 
Ugyanis a múlt héten a horvátországi Omisban rendezték meg a kosárlabdázók Masters világbajnokságát, amely a női 40+ korcsoportban az a Hun-K8 csapat diadalmaskodott, amelynek Bukovszki Mónika is tagja volt. Rajta kívül még egy ex-diósgyőri játékos erősítette ezt az együttest, Kalmár-Nagy Dóra. A két a korábbi piros-fehér kosaras mellett Budánovics Noémi, Erdődi Márta, Karlócai Daniella, Károlyi Andrea és Kiss Dia volt tagja a magyar csapatnak.
A Hun-K8 együttese a múlt szombaton megrendezett döntőben brit csapatot legyőzve nyerte meg a tornát, szerzett világbajnoki címet, ami után Károlyi Andreát választották meg a korosztály legjobb játékosának. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!