Labdarúgás

2024.04.21. 07:59

DVTK: Fekete pont a végén

A 101 perces mérkőzésen, fél óra után, a kihagyott 11-essel indult be a flúgos futam.

A DVTK témadója, Edomwonyi (pirosban) két gólt szerzett

Fotó: BatoriFoto

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC mérkőzést rendeztek szombaton este a labdarúgó NB I, 29. fordulójában, Diósgyőrben.

A DVTK öt helyen 

Mindkét csapat kezdője jelentősen megváltozott az előző bajnokikhoz képest. Hiába nyert egy hete 1-0-ra a DVSC a Kecskeméti TE ellen hazai környezetben, a sérült belső védő Dreskovic kiesése mellett Ojediran, Szuhodovszki és Bódi sem volt csapatban, csak a cserék közé nevezte őket a hajdúságiak szerb edzője, aki Romanchukot állította a védelembe, a középpályán pedig Loncarnak, Manriquenek és Dominguesnek szavazott bizalmat. A másik szerb tréner, a DVTK szakvezetője az öt tétmeccse nyeretlen csapatán, illetve annak legutóbb kezdőjén, az MTK elleni, idegenbeli 1-1 alkalmával látott alapon ötöt változtatott. A kispadra ültette a Gera, Holdampf, Szabó L. triót, míg Jurek és Acolatse keretben sem volt. Játéklehetőséget adott viszont a múlt vasárnap becserélt Klimovich, Pernambuco, Bényei és Edomwonyi négyesfogatnak, valamint Bokrosnak. Utóbbi ismét egy új poszton, nem bal oldali védőként, nem is belső hátvédként, hanem jobb bekként játszott, és ezen a neki való helyen megbízhatóan teljesített. 

Kihagyott büntető

Az már a meccs elején igazolást nyert, hogy a hazai szakvezető jó döntéseket hozott a kezdő kijelölésekor. Még egy perc sem telt el az összecsapásból, máris a debreceniek kapujába került a labda, Bényei beadását Klimovich fejelte a gólvonal mögé. Így két olyan játékosnak volt főszerepe az első találatban, akik olyan helyeken tűntek fel, ahol nem számítottak rájuk, Bényei Pernembuco jobbján, Klimovich pedig a kapu előtt. A félidő közepén Edomwonyi szemfülességével és keménységével bizonyította, hogy helyes döntés volt a csapatba állítása, góllal hálálta meg a bizalmat, majd a 29. percben Pozeg Vancas harcolt ki egy 11-est. Hogy miért nem ő, nem mint sértett, hanem mint korábbi biztos ítélet végrehajtó rúgta a büntetőt, az nem derült ki. Az viszont igen, hogy nem Pernambucó volt kijelölve erre, mégis elvállalta, és ki is hagyta. Így ahelyett, hogy 3-0-val a padlóra küldte volna a DVTK a DVSC-t, utóbbi Megyeri kapus remek 11-es védéséből és a kipattanó utáni kétszeri hárításból építkezett, beindította a flúgos futamot. Amit az pörgetett fel az eseménydús meccsen, hogy Baranyai az első félidő hajrájában szépített.

Az ifjú záró találata

Jól, jobban jött ki a második játékrészre a Debrecen, az ártatlan Bárány gyorsan eltüntette a hátrányt. Addig sem volt unalmas a meccs, de innen még jobb lett, óriási lüktetés kezdődött, mert mindkét csapat a győzelmet akarta. Az élvezetes csatában ismét Edomwonyi villant, másodszor is betalált, úgy, hogy második alkalommal is úgy csinált magának ziccert, hogy lepattintotta Romanchukot, És bár a vendégek reklamálták, és volt videós vizsgálat, a játékvezetőnek nem kellett a tévézés, a saját szemére, és a VAR kocsira támaszkodva a megadott gólt érvényesnek tekintette. Ettől kezdve még jobban jött a Debrecen, de egy jól sikerült csere, a félidő közepén lelombozta őket, Gera egy perce sem volt a pályán, amikor 4-2-re alakította az eredményt. Hajtott a DVSC, és ők is egy cserejátékos góljával változtattak az eredményen. A 83. minutában született Ojediran találatot követően a 4-4-ért szállt harcba a vendégcsapat, és volt is esélyük ennek a kiharcolására, ám a hosszabbításban egy másik csere gólja lezárta a meccset. A 94. percben egy 18 éves ifjú, Fekete Vince – aki eddig még nem volt a felnőtt keret tagja, és nem, hogy egyszer sem játszott, de még a kispadon sem ült soha – pont a végén talált be, ezzel lett 5-3. 
A flúgos rész előtt szerzett két hazai gól végül döntőnek bizonyult, a DVTK öt tétmérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát szakította meg, az élvezetes, remek meccsel 2 pontra megközelítette a DVSC-t, és jelenleg 2 veretlen bajnokiból álló szériánál tart.

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 5-3 (2-1)
Diósgyőr, 6005 néző. V.: Bogár (Bornemissza, Garai).
Diósgyőri VTK: Odyntsov (7) – Bokros (6), Lund (6), Chorbadzhiyski (6), Stephen (6) – Vallejo (6) – Bényei (6), Pernambuco (5), Klimovich (6), Pozeg Vancas (5) – Edomwonyi (8). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Debreceni VSC: Megyeri (7) – Baranyai (6), Romanchuk (5), Lagator (6), Ferenczi (6) – Manrique (5) – Vajda B. (6), Dzsudzsák (6), Loncar (6), Domingues (5) – Bárány (6). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.
Csere: Manrique helyett Ojediran (6) a 46., Pernambuco helyett Feuillassier (6) a 46., Bényei helyett Gera (7) a 66., Klimovich helyett Holdampf (6) a 66., Vajda B. helyett Szécsi (6) a 69., Loncar helyett Szuhodovszki (6) a 69., Edomwonyi helyett Fekete V. (7) a 77., Pozeg Vancas helyett Szabó L. (-) a 86., Domingues helyett Bódi a 86. (-), Roamnchuk helyett Batai (-) a 91. percben.
Sárga lap: Ferenczi a 30., Dzsudzsák a 64. percben.
Gólszerző: Klimovich (1-0) az 1., Edomwonyi (2-0) a 22., Baranyai (2-1) a 42., Bárány (2-2) a 48., Edomwonyi (3-2) a 60., Gera (4-2) a 67., Ojediran (4-3) a 83., Fekete V. (5-3) a 94. percben.

A gólok története
1. perc: Bényei jobbról érkező beadását Klimovich a 11-es pontról fejelte a jobb alsó sarokba, 1-0.
22. perc: Lund ívelte előre a labdát, Edomwonyi kibújt a védője mellől, beletette az emelésbe a fejét, onnan pedig a laszti a léc alá hullott, 2-0.
42. perc: Vajda B. jobbról érkező beadása Chorbadzhiyski lábáról pattant Baranyai elé, utóbbi 7 méterről lőtt a kapuba, 2-1.
48. perc: Dzsudzsák lövése kipattant Odyntsovról, Bárány elé, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-2.
60. perc: Edomwonyi szerzett labdát a debreceni 16-oson belül, majd két védő között, 8 méterről a léc alá durrantott, 3-2.
67. perc: Egy hazai szögletnél a debreceni védelem röviden szabadított fel, a labda Gera elé került, aki 5 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 4-2.
83. perc: Bárány tálalt Ojediran elé, aki 15 méterről a bal alsó sarokba bombázott, 4-3.
94. perc: Vallejo labdájával Szabó L. indult meg a jobb oldalon, középre adott passza Fekete V. elé került, a DVTK-ban az élete első meccsét játszó fiatal 8 méterről a kapuba lőtt, 5-3.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!