Kosárlabda

2024.04.05. 11:52

A diósgyőri kosarasok a Szigetszentmiklós ellen folytatják

Megkezdi a rájátszás a női kosárlabda amatőr NB I-ben a DVTK U23 együttese.

Aho Tyra (pirosban) vasárnap Szigetszentmiklóson léphet pályára

Fotó: MW

A DVTK U23 női kosárlabdacsapata számára megkezdődik a rájátszás az NB I amatőr bajnokságban: összesen 16 csapat harcol azért, hogy a négy körös play-off végére kiderüljön, ki lesz a bajnok, hogy a 2024/25-ös idényre ki szerez indulási jogot az élvonalra. 
A női NB I amatőr bajnokság alapszakasz küzdelmei három csoportban zajlottak, a diósgyőri fiatalok a Piros csoportban küzdöttek, ennek a 10 csapatos mezőnynek minden tagja része a felsőházi rájátszásnak, hozzájuk a Fehér csoport első hat helyezettje csatlakozik. A többi ,,fehéres”, három gárda a Zöld csoport 10 együttesével került egy mezőnybe, és küzd azért, hogy eldőljön, melyik csapat végez az osztálytól búcsút jelentő 29. helyen.

Oda-visszavágók

A DVTK U23 együttesére nyolc meccs vár a rájátszásban, ugyanis mind a négy forduló kuparendszerben, oda-visszavágó alapon zajlik, és ennek során az alapszakaszbeli előkelőbb helyezés a második meccs pályaválasztói jogát éri. Ami a diósgyőriek esetében azt jelenti, hogy az első három párharcot idegenben kezdik, a negyediket pedig csak akkor nem, ha a Piros csoportban előttük, az 1. helyen végzett Dávid Kornél KA gárdájával is összekerülnek a rájátszásban.
A női kosárlabda amatőr NB I felsőházának csapatai a helyezési rangsoruk alapján kezdik a nyolcaddöntőt, és mivel a DVTK U23 a 2. volt a Piros csoportban, így az első körben az ellenfelük a Fehér csoport 5. helyezett együttese lesz, egy élvonalbeli gárda második számú csapata. A BKG Prima Szigetszentmiklós II. ellen a DVTK U23 ezen a héten vasárnap 17.00-tól játssza az első meccsét, Szigetszentmiklóson, míg a visszavágóra a jövő héten szombaton, április 13-án, 13.30-tól kerül sor a DVTK Arénában.

– Nagyon várjuk már, hogy megkezdjük a rájátszás küzdelmeit – mondta Kovács Dénes, a DVTK U23 edzője, majd így folytatta: – Egy kifejezetten erős és veszélyes csapattal kerültünk össze már az első körben, ugyanis a szigetszentmiklósiaknál hat olyan játékos is van, akik az első csapatukban, az A-csoportos együttesben nagy szerepet vállaltak abban, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat. Ebben a párharcban kulcs lehet a hosszabba rotációnk kihasználása, illetve az, hogy miként sikerül az ellenfél meghatározó kosarasait limitálni, határt szabni a játékuknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!