Jégkorong

2024.03.18. 19:43

Mehetnek tavaszi, nyári álomra a Macik (fotókkal)

Kikapott, elveszítette a negyeddöntőt, és ezzel befejeződött a DVTK Jegesmedvék 2023/24-es évadja.

Feszült meccs volt, amely vendég sikerrel zárult

Fotó: Bujdos Tibor

A jégkorong Erste Ligában hétfőn este Miskolcon hatodszor csaptak össze a rájátszásban, a negyeddöntőben a DVTK Jegesmedvék és a Corona Brasov csapata. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc mostani felvonását a román csapat várta előnyösebb helyzetben, hiszen azok után, hogy a párharc első két találkozóját Brassóban elveszítették, a múlt héten Miskolcon kétszer sikerült nyerniük, és mivel a legutóbbi, vagyis a szombati összecsapáson hazai környezetben is diadalmaskodni tudtak, így az összetettben 3-2-es előnyre tettek szert. Így számukra egy újabb győzelem a 4 közé jutással ért fel, a Macik pedig azért szálltak harcba, hogy egyenlítsenek az összesítésben, és szerdán Brassóban dőljön el a csata. 

Egy hazaira két válasz

Az első harmadban gól nem esett, és mindössze egy emberelőnyös helyzet volt, amelyet a Macik nem tudtak kihasználni. Mindkét csapat a biztonságra ügyelt, és a lövések száma sem volt magas, illetve egyik fél felé sem mutatott túlsúlyt, nem voltak megugrások, ziccerek, a kapusoknak nem kellett megmutatniuk, hogy mit tudnak.

A második játékrész elején ismét emberfórt kapott a hazai együttes, és ezt a 24. percben Szathmáry használta ki, távoli lövése a kapu bal alsó sarkában kötött ki (1-0). Ez volt az első emberelőnyös helyzet, amelyet a diósgyőri együttes a rájátszásban kihasznált a brassóiak ellen. Ezt követően aktívabb lett a vendég együttes támadójátéka, nagy nyomás alá kerültek a Macik, ráadásul a harmad hajrájában a Corona létszámfölényt kapott, ás ezt ők is kihasználták, 32 másodperc kellett nekik ehhez, Van Wormer volt eredményes (1-1). Ezután a hazaiak kaptak egy emberfórt, ami áthúzódott a harmadik felvonásra.

Az újabb játékrész elején sem tudta kihasználni a lehetőségét a DVTK, majd azt követően sem, amikor Dubeau kapus elveszítette a fejét, szabálytalanul takarította kapuja előterét, elsodort egy miskolcit, és ezért 2 perces büntetés kapott, amit más ült ki helyette. Igaz, kevés hiányzott ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a Jegesmedvék csapata, de a fekvő kapus által nem birtokolt korongot nem sikerült a ketrecbe gyömöszölni. A folytatásban is hazai emberfór, és helyzet maradt ki, a brassói gárda viszont büntetett, az 54. percben Van Wormer használt ki egy védelmi hibát (1-2). A kitámadó Macikkal szemben Szabó P. vert egy kapuvasat egy kontra végén, de az utolsó percekben nem sikerült megmenteni a szezont, a piros-fehérek kikaptak, és ezzel számukra véget ért az idény.

 

DVTK Jegesmedvék – Corona Brasov (román) 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Miskolc, 845 néző. V.: Rencz, Korbuly (Szabó D., Kövesi).
DVTK Jegesmedvék: Vosvrda (Gratzl) – Szirányi, Szathmáry 1, Esteves, Lövei (1), Mattyasovszky – Vojtkó, Bean (1), Vesey, Bartos, Berdnikov – Verveda, Shkrabau, Kuleshov, Páterka, V. Razumniak – Szalay, Miskolczi, Csiki, E. Razumniak. Vezetőedző: Steve Kasper.
Corona Brasov: Dubeau (Tőke) – Piche, Williams (1), Kóger, Blackwater (1), Zagidullin – Borisenko, Lowney (1), Valchar, Cornet, Van Wormer 2 – Bors, Holwell, Gajdó, Sills, Szabó P. – Vasile, Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Kiállítások: 2 perc, ill. 12 perc.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2, a Corona Brasov javára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!