Labdarúgó vármegyei I. osztály

2024.03.12. 16:30

A világválogatott mutatta a ,,szabadokat"

A vármegyei I. osztály hét végi fordulójában hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett BTE Felsőzsolca csapata a vendég a Gesztely FC Sport-Bau alakulatától. A házigazdánál öten nem játszották végig a meccset, csere miatt, a hat, lefújásig a küzdőtéren maradó között volt a hátvéd Balogh Dénes is.

– Sajnos, ismét magunkat vertük meg.... – kezdte az 1989-es születésű labdarúgó. – Hibáztunk büntetőt, a gesztelyiek belőttek egyet, a második góljuk ugyanis 11-esből született. A meccs első 15-20 percét átaludtuk, az első találatot ebben a szakaszban kaptuk, a 8. percben. Utána kezdtünk el futballozni, de két pontrúgással kikaptunk. Az utolsó előtti helyen vagyunk a tabellán, amikor indultunk a múlt nyáron, nem gondoltuk, hogy ilyen rossz lesz a szezonunk, nem azt terveztük, hogy a bennmaradásért fogunk harcolni, de most már ez a cél. A bajnok meg van, a Sajóvölgye kimagaslik, azonban a mezőny, így a hátsó régió is elég ,,sűrű", két egymást követő győzelemmel akár öt-hat helyet is ugrani lehet.

Megkapta a bíztatást

Az áprilisban 35. évét betöltő játékos – a hivatalos adatbank szerint – eddig 686 mérkőzést játszott, amiben nem csak a nagypályás találkozók vannak benne, hanem a futsal-, illetve strandfoci összecsapások is, valamint a vármegyei válogatottban megvívott meccsek is.

– Az MLSZ 2003 óta vezeti a mérkőzéseket, ám előtte voltak még nekem utánpótlás meccseim, úgyhogy nagyjából nyolcszáznál tarthatok – nyilatkozta Balogh Dénes. – Azt még nem tudom, hogy mikor, meddig csinálom, vármegyei szinten szerintem még három-négy év biztosan van bennem, remélem, nem jön közbe semmilyen olyan tényező, ami ezt befolyásolná, nem sérülök meg komolyabban. Ami biztos, hogy magasabb szintre, teszem azt az NB III-ba már biztosan nem fogok eljutni, eligazolni.

A zsolcaiak futballistája – aki teremben az NB II-es MEAFC-Miskolcban is rúgja a labdát – pályafutását 6 évesen a Borsod Volánnál kezdte, első trénere Nyeste Csaba volt.

– A közelben laktunk, úgyhogy adódott, hogy oda menjek. Ugyanúgy megkaptam tőle a bíztatást, mint a többi ott lévő gyerek, talán látta is bennem, hogy lehet belőlem ,,valami" – mondta Balogh Dénes.

Fiatalként a Volánból a Miskolci Sportiskolába vezetett a játékos útja, onnan pedig Diósgyőrbe, ahol évről-évre lépegetett azon a bizonyos (utánpótlás) ranglétrán. A piros-fehér klubtól csaknem 15 éve, 2009 nyarán jött el. Ezt követően húzott magára putnoki, bükkábrányi, felsőtárkányi, mádi, sajóbábonyi mezt, illetve 2021 januárja óta a zsolcaiak egyik oszlopos tagja.

Egy, majd tíz

– Nyertem bajnokságot a bükkábrányiakkal, és kétszer a bábonyiakkal, az egyik az a bizonyos covid miatt félbeszakadt szezon volt – emlékezett vissza minderre Balogh Dénes. – Az SVSE színeiben van negyvennégy NB III-as mérkőzésen, a felsőtárkányiakkal – ami még 2013/2014-ben volt – tizenegy. A hevesieknél összesen egy évet voltam, egyik év telétől a másik esztendő teléig, nagyon jó keretünk volt, 2013 nyarán, miután megnyertük az NB III Mátra csoportját, osztályozót vívhattunk az NB II-ért. Az első meccsen a Szolnok 1-0-ra vert meg bennünket Egerben – ugyanis ott rendezték ezt a mérkőzést –, a Tisza-parti visszavágón viszont kikaptunk 10-1-re. A Szolnoki MÁV-ban olyan játékosok fociztak akkor, mint Sipeki István, Grúz Tamás, Busai Attila, Vári Barnabás, vagy éppen Faggyas Milán, az edzőjük pedig Kis Károly volt.

A következő bajnokságban, 2013 októberében a volt világválogatott, Détári Lajos vállalt szakmai munkát Felsőtárkányban, akivel 2014 februári távozásáig mintegy 4 hónapot dolgozott együtt Balogh Dénes.

– Jó fej edző volt, igaz, volt amikor egyszerűen eltűnt, nem jött el a meccsre. Szerette megmutatni, hogyan kell csinálni bizonyos dolgokat, például a szabadrúgásokat – fogalmazott a zsolcaiak hátvédje.

Meghiúsult Győr

Miként minden labdarúgónak, Balogh Dénesnek is vannak a kedvenc meccsei.

– Kétszer nyertem Amatőr Kupát, 2015-ben a Sajóbábonnyal az Üllői úti stadionban, a magyar labdarúgás egyik szentélyében, 2023-ban pedig jelenlegi klubommal az MTK-pályán – sorolta. – Az első alkalommal a Jászapátit vertük meg, érdekes, hogy azon a találkozón túl voltam pörögve, jobbnak látták a kispadon, ha lecserélnek, így már a 36. percben lehoztak, elkerülve egy esetleges kiállítást. Aztán a 71. percben mégis tíz főre fogyatkoztunk, piros lap miatt, de meg tudtuk őrizni a 2-1-et. A Zsolcával más esett meg: az összes mérkőzésen játszottam, kivéve a Nyergesújfalu elleni, 2-0-ra megnyert finálét, combizom-sérülés miatt csak a kispadról tudtam követni az eseményeket, szurkolni a srácoknak. A Magyar Kupában, putnokiként, 2010 októberében meccseltem a Budapest Honvéd, 2012 őszén pedig a Bükkábránnyal a Zalaegerszeg ellen.

Futsalban több klubnál is megfordult Balogh Dénes, az NB I-ben a Borsod Volán-Szabadidőközpont együttesében a 2009/2010-es, és a 2010/2011-es szezonban.

– Nagyon erős volt az élvonal, akkori sztori, hogy úgy volt, elvisz, leigazol az egyik élcsapat, a győri ETO FC – tette hozzá. – Voltunk náluk próbajátékon Bogyó Karcsival, meg is feleltünk, már összeraktuk a cuccot, meg volt a szállás is, aztán mégsem jött össze, a két elnökség nem tudott megegyezni, így elestem ettől a lehetőségtől. Győrben olyanok játszottak anno, mint Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Madarász János, könnyen lehet, hogy velük magyar bajnok lettem volna, abban az időben szereztek zsinórban négy aranyérmet. A másik nagyágyú futsalban a Berettyóújfalu, nekik lőttem például idegenben egy mesterhármast 2010 márciusában, igaz, 10-3-as vereséget szenvedtünk.

Azt is megkérdeztük Balogh Dénestől, úgy érzi-e, kijött az a pályafutásában, mint ami benne volt.

– Sajnos nem, több lett, lehetett volna benne, de utólag el kell ismernem, hogy 18-20 évesen rossz társaságba keveredtem. Kár érte, tudom, de ezen már felesleges keseregni – zárta a beszélgetést a zsolcaiak játékosa.

A tények


 

Balogh Dénes


 

Született: 1989. április 20.


 

Poszt: belső védő, irányító középpályás, belső középpályás


 

Klubjai: Borsod Volán, MISI, DVTK 1910, DVTK SE, Diósgyőr FC, Putnok VSE, Bükkábrányi SC, Felsőtárkány SC, Mádi FC, Sajóbábony VSE, BTE Felsőzsolca.


 

Klubjai futsalban: Borsod Volán-Szabadidőközpont, Diósgyőri Futsal Club, Ózd VSE, Kazincbarcikai Ördögök SE, Mádi FC, MEAFC-Miskolc.


 

Klubja strandlabdarúgásban: Bodon Péter FC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!