Labdarúgás

2024.03.15. 13:36

A feltámadt vendége lesz az utolsó

A mostani meccs kérdése, hogy tudja-e csökkenteni a hátrányát a Kövesd az Újpesttel szemben.

A Mezőkövesd Zsóry FC (fehérben) az Újpest FC otthonában szeretne nyerni

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I 24. fordulójában, szombaton 13.00-tól Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést rendeznek.
Ez az összecsapás néhány hete még kiesési rangadónak számított volna, ám a fővárosi csapat által az elmúlt hetekben elért bravúr győzelmek után, illetve a kövesdi együttes remélt feltámadásának elmaradása következtében, más lett a helyzet. 
A két gárda ebben az évadban kétszer már játszott egymás ellen, tavaly augusztusban, Újpesten 1-1-re végeztek a felek, novemberben Mezőkövesden, pedig 4-0-ra ütötte ki a hazai együttes a lila-fehéreket. Az azóta eltelt időszakban, 11 fordulóban az MSZFC mindössze 6 pontot gyűjtött, ebből 4-et az idén, ám a két héttel ezelőtti fontosnak tűnt, Debreceni VSC elleni idegenbeli 1-0-s sikerüket nem követte újabb lépés a felemelkedés felé: a múlt szombaton a DVTK-val szemben maradtak alul hazai pályán, 2-1-re, és ezzel beragasztották magukat a tabella utolsó helyére. 
Ezzel szemben a bajnokságban nagyon sokáig harmatosan szereplő Újpest FC egy hónapja éppen a DVTK vendégeként kezdett megtáltosodni, ami előtt 9 meccsen mindössze 1 pontot szerzett. A Diósgyőrben elért 2-1-es győzelmük után, az ezt követő négy bajnokiból kettőt is megnyertek, a legutóbbi két fordulóban előbb a Fehérvár FC-t verték 2-0-ra Újpesten, majd Felcsúton a Puskás AFC-t ugyanennyivel. Ezekkel a bravúros eredményekkel pedig 11 pontra távolodtak el a kövesdiektől. 


Mindent megtenni

Az MZSFC szakvezetőjétől, elsőként azt kérdeztük, hogy kiesési rangadónak tartja-e mostani meccset, hogy miként tekint erre a mérkőzésre.
– Mint, minden mérkőzésre. Nehéz helyzetben vagyunk, mindent meg kell tennünk, a győzelem megszerzéséért – jelentette Milan Milanovic, aki arra a felvetésre, hogy a Kövesd helyzetében már csak a győzelem adhat némi reményt, illetve a kérdésre, hogy mennyi az esélye annak, hogy ezt sikerül elérni, így felelt: – Ez igaz, csak a győzelem számít. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyi esélyünk van, úgy készülünk, hogy sikerül megszerezni a győzelmet.
Arról is érdeklődtünk a szerb edzőnél, hogy miben kellene másnak lenni, miben kellene változni a DVTK elleni mérkőzéshez képest.
– A Diósgyőr elleni bajnokihoz mérten, a védelmünkben változások lesznek, illetve a támadó játékunk remélhetőleg hatékonyabb lesz – felelte az MZSFC edzője, aki arra a kérdésre, hogy ezen a héten a mentális felkészítésre, vagy a játék minőségének a javítására helyezték a nagyobb hangsúlyt, így felelt: – Mindenre próbáltunk odafigyelni, természetes, hogy a vereség után nem voltak jó hangulatban a játékosok, de a héten már csak az Újpest elleni mérkőzés járt a fejükben.
Milan Milanovictól azt is megtudtuk, hogy a belső védő, Beriashvili még nem bevehető, ahogy a műtéten átesett Illés B. sem. Rajtuk kívül a DVTK elleni kiállított, és 1 bajnokira eltiltott Szilágyi sem léphet pályára az Újpest FC-nél. 

Várható kezdő
A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Piscitelli – Kállai K., Lukic, Pillár, Szivacski – Brtan – Molnár G., Cseke, Szolgai, Bőle – Drazic. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!