DVTK vs. Újpest

2024.02.10. 08:30

Pontosan nem tudják, hogy mire számítsanak a liláktól

20240208 Kecskemét DVTK Diósgyőr labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Vasárnap 14.45-től DVTK – Újpest FC meccset rendeznek a labdarúgó NB I-ben, az Andrássy úti stadionban. Megyeren zajlott, zajlik az élet: egyrészt a napokban arról szóltak a hírek, azok egy része, hogy megszületett a megállapodás a Mol Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a Mol-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft.-ben, a tranzakció és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan április végén zárul. Vagyis befejeződik a Duchatelet-éra a lila-fehéreknél. Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC 95 százalékos tulajdonhányadát, a csapat azóta háromszor (2014, 2018, 2021) nyerte meg a Magyar Kupát, egyszer pedig (2017/2018) a dobogón zárt az NB I-ben.

Ezek a tények a klubházból, ahol a másik váltás az volt, hogy távozott az addigi vezetőedző, Nebojsa Vignjevic, utóda az a Mészöly Géza lett, aki korábban kétszer (először 2004 és 2006 között, majd 2010–2011-ben) dolgozott az Újpestnél, két ezüstérmet nyert a csapattal, de 2022 óta nem edzősködött, legutóbb a Haladásnál vállalt munkát. A harmadik változó a keret, a téli szünetben érkezett Újpestre Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), és Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia), de úgy tűnik, még korántsem értek a vásárlás végére a negyedik kerületben. 

A DVTK eddigi két meccse egy döntetlennel és egy vereséggel zárult, tehát még várnak az első tavaszi győzelmére. A jelenleg 10. helyezett Újpest pozíciója sem megnyugtató, ha a mögötte lévők győznének, még akár ők is nehéz helyzetbe kerülhetnek...
– Szeretnénk nyerni – fogalmazott a vasárnapi meccsen kapcsolatban Simon Miklós. – Annyival rosszabb a helyzet, hogy ezúttal kevés időnk van a felkészülésre, azért a Kecskemét előtti három nap sok mindenre elegendőnek bizonyult. És ugye most vagy egy olyan szituáció az Újpest esetében, amire nehéz felkészülni. A mi feladatunk, hogy nyújtsuk a legjobb formánkat vasárnap, várhatóan sok néző előtt futballozzunk tűzzel, bízom abban, hogy több gólt tudunk rúgni, mint amennyit kapunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!