Mezőkövesd Zsóry FC

2024.02.08. 18:18

Mély gödörben a Mezőkövesd

Ismét gólképtelen volt és újra kikapott a dél-borsodi alakulat.

A képen: Bőle Lukács (balról) harcol a labdáért.

Fotó: Csendes Szonja

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 19. fordulója keretében csütörtök délután a Paksi FC látogatott a fürdővárosba. A Mezőkövesd Zsóry FC háza táján nem múlt el nyomtalanul a Kecskeméti TE gárdájától otthon elszenvedett három gólos vereség, melynek hatására trénerük, Kuttor Attila hat helyen változtatta meg kezdőcsapatát.

Lendületes akciókkal indult a mérkőzés, amelyet mindkét fél fontosnak nevezett: a vendégeknek az élen maradáshoz kellettek a pontok, a hazaiaknak viszont a felzárkózáshoz. Drazic célzása ment mellé, majd a 12. percben Kovácsikk bravúrja kellett ahhoz, hogy érintetlen maradjon az MZSFC hálója: Tóth B. közeli lövését nagyon nyújtózva mentette. Többet és veszélyesebben támadott a PFC, a sárga-kékek meg kontrákkal és kiugratásokkal próbálkoztak. A 20. percben Drazic csaknem az ötösig verekedte magát, az utolsó csele közben azonban Szélpál szögletre szerelte. A félidő derekára kiegyenlítetté vált a talákozó, közben a labda a két 16-os között pattogott, az átadások pedig gyakran célt tévesztettek. A kövesdiek hátul „agyonra” biztosították magukat annak érdekében, nehogy úgy járjanak, mint pár nappal korábban, a KTE ellen. Izgalommentesen csordogált a játék és folyt a harc a középpálya uralásáért. A 34. percben Szabó B. szlalomozott egészen Kovácsikig, aztán a portás felszedte a labdáját. A jól segített védelmek állták a „sarat”, így tényleges gólhelyzet szinte nem is akadt. A 40. percben Kovácsikról kijött egy lövést, de a hálóőr másodszorra tisztázott. A szünet előtt két sárga lap jelentett esemény.

Szabó eldöntötte

A holtidőben egyik mester sem változtatott. A látogató Szabó B. révén hamar vezetést szerzett, így ettől kezdve a „matyóknak” feljebb kellett tolniuk az állásaikat. Az 58. percben Drazic abszolút helyzetbe került, középről 11 méterről célozhatott, labdájába Szélpál belelépett, szögletre mentett. Egyszerű volt a képlet: minden a soron következő gólon múlt és ezt tudták a gyepen lévők is. A 64. percben kettős cserék következtek, otthoni oldalon a rutinos „rókák” mentek zuhanyozni. A 66. percben Samperio egyenlíthetett volna, de jobbal, középről centiméterekkel a jobb alsó sarok mellé gurított. Az idő múlása egyre jobban szorította a dél-borsodiakat, akik becsületesen csípkedték is magukat, de messze voltak a csúcsformájuktól. A 79. percben Drazic 5 méterről fejjel sokat tévesztett. A hajrában megadta magát az erőtlen Mezőkövesd, amely sorozatban ötödik élvonalbeli meccsén nem talált a ketrecbe, így továbbra is mély gödörben van. 

A gól története

47. perc: Skribek nyargalt a bal oldalon, majd estében középre gurított, Lukic nem tudott felszabadítani, Szabó B. jókor érkezett, nem zavarta senki és jobbal, 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0–1.  

 

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 0–1 (0–0)


 

Mezőkövesd, 1000 néző. V.: Andó-Szabó (Garai, Belicza B.). 


 

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik (5) – Kojnok (5), Lukic (5), Beriashvili (5), Vajda S. (5) – Bőle (5), Cseri (5), Cseke (5), Gomis (4) – Hedlund (4), Drazic (4). Vezetőedző: Kuttor Attila. 


 

Paksi FC: Szappanos (5) – Vas G. (6), Kinyik (6), Szélpál (7) – Papp K. (5) – Osváth (5), Windecker (5), Tóth B. (5), Balogh B. (6) – Szabó B. (6), Skribek (5). Vezetőedző: Bognár György.  


 

Csere: Cseri helyett Samperio (–) a 64., Bőle helyett Szalai J. (–) a 64., Szabó B. helyett Könyves (–) a 64., Skribek helyett Kocsis B. (–) a 64., Tóth B. helyett Böde (–) a 73., Kojnok helyett Kállai K. (–) a 74., Cseke helyett Szivacski (–) a 74. percben. 


 

Sárga lap: Osváth a 42., Szabó B. a 43., Vajda S. az 54., Gomis a 89. percben. 


 

Gólszerző: Szabó B. (0–1) a 47. percben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!