Labdarúgás

2024.02.04. 16:14

Ex-DVTK-s intézte el a Kövesdet

Lukács D. három percen belül szerzett két góljával mélyre küldte a KTE az MZSFC-t.

Molnár G. (kékben) és csapattársai hazai pályán kezdték a tavaszt

Fotó: MW

A labdarúgó NB I 18. fordulójában, a tavaszi nyitányon a Mezőkövesd Zsóry FC együttese a Kecskeméti TE gárdáját fogadta. 

Egy új fiú

A hazai csapat kezdőjében a télen szerződtetett játékosok közül egyedül a spanyol Jairo Samperio kapott helyet, és a Kuttor Attila vezetőedző által az ősz végére megtalált tuti kezdőcsapatból csak Cseri hiányzott, aki kisebb sérülését követően ezúttal a kispadon kapott helyet. Hasonlóan a télen érkezett újakhoz, a svéd Lucas Hedlundhoz, a szlovákiai Szolgai Mátéhoz, Bőle Lukácshoz és Szilágyi Szabolcshoz. Az MZSFC a rajt előtti órákban végül leigazolta a Vasas 27 éves védőjét, Szivacski Donátot, aki a múlt héten egy felkészülési meccsen már pályára lépett a sárga-kékeknél, ami után visszatért a fővárosi csapathoz, most pedig már mint a dél-borsodiak szerződtetett labdarúgója ült a kispadra, várt a bevetésre. 

Nem csak a kövesdi együttesé, hanem a kecskemétiek kerete is változott a télen, hogy csak az egyik legfontosabbat említsük, a DVTK-ból kivásárolták a támadó Lukács D.-t, aki ezen a meccsen kezdőként jutott szóhoz. 

Lukács D. duplája

Az ex-diósgyőri támadó elég rendesen letette a névjegyét a meccs elején, a rövid ismerkedés után, három percen belül két gólt szerzett, amelyekben az volt a közös, hogy mindkét alkalommal Májertől kapott ziccerpasszt, és úgy talált a kapuba, hogy a védelem közepét kilyukasztva került a belső védők mögé. Még fertályóra sem telt a meccsből, és olyan mélyen volt a Kövesd, mint a lefelé kaparó vakondok. A folytatásban Banó-Szabó lőhetett kétszer a 16-oson belülről, de beléptek elé, így Piscitelli kapusnak nem volt védeni valója. A másik oldalon egy jó beadás, majd Cseke lövése adott pislákoló reményt. Többet volt a labda a hazaiaknál, de nem nagyon tudtak mit kezdeni vele, ezért Kuttor Attila egy cserével próbált új impulzust adni csapatának. De még mielőtt a friss erő, Szilágyi labdához érhetett volna, a 31. percben jött a KTE harmadik nagy ütése, egy pontrúgás után, Szabó A. fejesével megszületett a harmadik vendég találat, a mintegy félszáz alföldi drukker nagy örömére. A félidő utolsó negyedórájában Csekének volt egy ígéretes fejese, de a labdát többet birtokoló Kövesd tompábbnak tűnt, mint a KTE, aki ahogy addig, a meccs ezen részében is a megugrásokra várt.

Leketyegett

A szünetben mindkét csapat cserélt, a vendégek sárgás Szabója helyett az ex-diósgyőri Szűcs K. állt be a védelembe, míg a hazaiaknál három változtatás történt. Az újak közül Bőle és Hedlund kapott lehetőséget, valamint a rutinos Cseri, és ezzel a húzással Kuttor Attila az éket, Drazicot támogató kezdő, támadó szekcióját teljesen kigyomlálta. A 63. percben a friss emberek közül Hedlund szépíthetett volna, egy formás hazai akció végén azonban, 17 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt. Nem sokkal később hármat cserélt a kecskemétiek szakvezetője, ő is eltüntette három támadóját, a tavaszias időjárás közepette, a rendező klub közlése szerint 1950 néző előtt zajló meccsen. A bajnoki szépen leketyegett, az MZSFC akárhogy is erőlködött, nem tudott összehozni egy szépítő gólt sem, a KTE a második játékrészben beérte azzal, hogy a védekezését lehozza hiba nélkül. 

A Kövesd ezen a meccsen negyedóra alatt elszállt, a korán bekapott két gólt követően képtelen volt olyan játékra, amiben benne van a pontszerzés esélye.

A Mezőkövesd Zsóry FC négy nap múlva, csütörtökön este hazai környezetben a Paksi FC ellen próbálhat javítani, elkerülni a kieső helyről, ahová a mostani fordulóban csúszott le.

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Mezőkövesd Zsóry FC – Kecskeméti TE 0-3 (0-3)
Mezőkövesd, 1950 néző. V.: Bognár T. (Kóbor, Rózsa D.).
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (5) – Kállai K. (5), Pillár (4), Beriashvili (4), Vajda S. (5) – Cseke (5), Gomis (5) – Molnár G. (4), David Babunski (4), Samperio (5) – Drazic (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Kecskeméti TE: Varga B. (6) – Májer (7), Szabó A. (7), Belényesi (6), Katona (6), Zeke (6) – Banó-Szabó (6), Vágó (6), Zsótér (6) – Lukács D. (8), Horváth K. (7). Vezetőedző: Szabó István.
Csere: David Babunski helyett Szilágyi (5) a 30., Szabó A. helyett Szűcs K. (6) a 46., Samperio helyett Bőle (5) a 46., Cseke helyett Cseri (6) a 46., Molnár G. helyett Hedlund (6) a 46., Horváth K. helyett Szendrei (-) a 67., Lukács D. helyett Pálinkás (-) a 67., Bano-Szabó helyett Meskhi (-) a 67., Májer helyett Nagy O. (-) a 80., Gomis helyett Szolgai (-) a 84. percben.
Sárga lap: Szabó A. a 9., Cseke a 35., Banó-Szabó az 55., Vágó a 83. percben.
Gólszerző: Lukács D. (0-1) a 11., Lukács D. (0-2) a 13., Szabó A. (0-3) 31. percben.

A gólok története
11. perc: Horváth K. vezette fel a bal oldalon a labdát, majd középre passzolt, Bánó-Szabó azonban nem lőtt, hanem jobbra tolta a játékszert Májernek, ő viszont becenterezte a lasztit Lukács D.-nek, utóbbi 4 méterről lőtt a kapuba, 0-1.
13. perc: Zsótér középről Lukács D.-t akarta kiugratni, a labda elakadt egy védőben, majd visszakerült Zsótérhoz, aki másodszorra a jobb oldalra passzolt, Májerhoz. Ő ezúttal is a kapu elé lőtte labdát, amelyre most is Lukács D. érkezett üresen, aki újra a kapuba lőtt, 0-2.
31. perc: Horváth K. végzett el szabadrúgás jobbról, a beívelésére az ötösön Szabó A. érkezett, aki a kapu jobb oldalába fejelt, 0-3.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!