Labdarúgás

2024.02.04. 18:00

Az edző szerint az élesség hiányzott, játszadozva akartak nyerni

A Kecskemét megcsinálta azt, amit az edzőtáborban gyakoroltak.

Kuttor Attilának nem volt oka az örömre a tavaszi első bajnoki során, után

Fotó: NSO/Kovács Péter

A labdarúgó NB I 18. fordulójában, vasárnap délután a Mezőkövesd Zsóry FC csapata hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Kecskeméti TE együttesétől. 

A találkozót követően a két gárda szakvezetője így értékelte a látottakat. 

 Kuttor Attila (Mezőkövesd Zsóry FC): – Ilyen mérkőzés után nem marad más, mint gratulálni az ellenfélnek. Megvolt a tervünk, hogy miből szeretnénk eredményesek lenni, de saját magunkat 10 perc alatt kivégeztük. Hiába harcoltunk ki mezőnyfölényt, az élesség hiányzott, ez volt a nagy differencia a két csapat között, akár a mi befejezéseinknél, akár az ellenfél akcióinál. A motivált, agresszív játék hiányzott belőlünk. Játszadozva akartuk megoldani a dolgokat, és ezt megbüntette az ellenfél. Ha a meccs előtt valakinek arra van beállítódva a feje, hogy mi szeretnénk dominálni, futballozni, nehéz arra változtatni, hogy megnyerjél egy párharcot, pedig ez is kell a labdarúgásban ahhoz, hogy eredményes tudjál lenni.

Szabó István (Kecskeméti TE): – Nehéz mérkőzésre számítottunk, főleg azért, mert az utóbbi időben a Mezőkövesddel olyan találkozókat vívtunk, amelyeken kevés helyzetet dolgoztunk ki, lekontráztak minket, és ezért a mostani meccs tervünk egy kicsit módosult. Zártan, tömören akartunk játszani, és a megszerzett labdákkal sebességet hozni a támadásokba. Egygólos vezetésünket követően még jobban tudtuk ezt a játékot játszani, örülök, hogy a fiúk betartották azt, amit az edzőtáborban gyakoroltunk. Nekünk sok minden bejött az első fél órában, a Kövesdnek kevésbé, sokszor ez is kell a győzelemhez. A mérkőzés tervnél azt is figyelembe vettük, hogy nagy területek nyílhatnak előttünk, szerintem megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!