boon.hu video

2024.02.14. 14:27

Frissítés: Radenkovic a DVTK új edzője – a sajtótájékoztató esszenciája (fotók, videó)

A DVTK-nál sajtótájékoztató keretében jelentették be: az NB I-es labdarúgócsapatnál Vladimir Radenkovic lett a vezetőedző.

Berecz Csaba

Ő a DVTK új edzője

Fotó: Vajda János

A 46 éves szerb tréner a piros-fehérek 57. élvonalbeli edzője. 

A pro-licences edző korábban, 2013. július 1-je és 2015. április 18-a között már dolgozott a piros-fehéreknél, az akkori vezetőedző, Tomislav Sivic segítőjeként. Radenkovic eddig egy alkalommal volt vezetőedző: a szerb Radnicki csapatánál 2021-ben 17 bajnokin ült a kispadon.

Dr. Magyar Mátyástól, a DVTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosától megtudhattuk, hogy a célok nem változnak az edzőváltást követően sem, a korábban a csapat ügyvezetője, Sántha Gergely által megfogalmazott, a középmezőny elejének az elérését tekintik irányadónak, ám azt is elhangozott ezzel kapcsolatban, hogy ha lehetséges, akkor nemzetközi kupás indulást érően szerepeljen a csapat. 
A tulajdonostól azt is megtudhattuk, hogy nem a fiatal szabály nem tartása miatt kellett távoznia két héttel ezelőtt Kuznyecov Szergej vezetőedzőnek, hanem a szurkolók képviselőivel történt találkozón tett kijelentései miatt, ahol olyanok hangzottak el, amelyeknek nem kellett volna elhangzaniuk.

Dr. Bajúsz Endrétől, a DVTK sportigazgatójától többek között azt tudhattuk meg, hogy 30 edzőjelölt közül választottak ki négyet, akikkel felvették a kapcsolatot, és az döntött a most kinevezett szakvezető mellett, hogy egyetemi végzettsége van, hogy több országban is dolgozott, élcsapatoknál, és hogy fiatalokkal is foglalkozott edzői pályája során. Kérdésünkre válaszolva azt is megtudhattuk, hogy az új edzővel kötött szerződés években mérhető, és szerepel benne hosszabbítási opció, ami azt jelenti, hogy minimum 2026. június 30-ig köti megállapodás a DVTK-hoz az új szerb edzőt. 
A sportigazgató elmondása szerint, Simon Miklós utánpótlás akadémiai igazgató mostani beugró szerepe után nem kizárt, hogy irányítja még a DVTK első csapatát.
Bajúsz Endre azt is elmondta, hogy a DVTK kölcsönveszi a Fehérvár FC támadóját Szabó Leventét, és ezzel az átigazolási időszak erősítéseit befejezettnek tekintik.

Vladimir Radenkovic, a DVTK új edzője elmondta, hogy két nappal ezelőtt találkozott először a DVTK képviselőivel, és ezután gyorsultak fel az események. 
Az új szakvezető azt is elmondta, hogy magától is fontosnak tartja a fiatalok beépítését a csapatba, és ahhoz, hogy egy U21-es vagy ennél is fiatalabb, U19-es játékos végig a pályán legyen, a keretben 3 ilyen korú játékosnak lennie kell. 
Vladimir Radenkovic arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedett az évad végén, többek között azt válaszolta, hogy a mostaninál előkelőbb helyen végezzen a csapat (a DVTK jelenleg a 8. helyen áll).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!