Labdarúgás

2024.02.12. 21:13

Ők esélyesek a DVTK kispadjára

A fő esélyesnek tartott vasárnap élőben nézte meg a diósgyőriek bajnokiját.

Boon.hu

Máté Csaba vasárnap DVTK meccsen járt

Fotó: Olvasónk

Három nappal a tavaszi bajnoki rajt előtt menesztette vezetőedzőjét a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. Kuznyecov Szergej eltávolítását követően az diósgyőri utánpótlás akadémia igazgatója, Simon Miklós vette át az együttest. Vele az első három tavaszi fordulóban mindössze 1 pontot szereztek a piros-fehérek, a lehetséges 9-ből, és ez felerősítette azokat a hangokat, hogy az ideiglenes edzőből valószínűleg nem lesz végleges. 

A diósgyőri kispad vonzó, annak ellenére, hogy forrónak számít, hiszen aki itt képes lenne arra, hogy legalább másfél évet kihúzzon az élvonalban, az a klub 10 legnagyobb meccsszámú edzői közé kerülne be. Persze ne legyünk naivak, nem az örökös frusztráció a vonzó, hanem a pénz, amiért ide, illetve egy élvonalbeli csapat kispadjára lehet szerződni. 

Négy 

Simon Miklós ideiglenességének felfüggesztése kapcsán több edző neve is felmerült a DVTK-val kapcsolatban, a 48 éves német Michael Borisról, az MTK Budapest és a Fehérvár FC korábbi edzőjéről márt írtunk.  

A szerb Milos Kruscic több DVTK meccsen is felbukkant már ebben a szezonban, a 47 éves tréner szintén jól ismeri a magyar mezőnyt, hiszen korábban az Újpest FC és a Kisvárda MG csapatait is irányította.  

A zte.hu portál információ szerint az 51 esztendős horvát Dean Kalfuric neve is felmerült a DVTK-nál. A tavalyi idényben a Budapest Honvédnél dolgozott szakembernek azonban jelenleg van csapata, a bosnyák Velez Mostart irányítja, és nem akar váltani.  

Máté Csabáról is írtunk már, – tudomásunk szerint elsőként, – ő az, aki éveken át a Ferencvárosi TC-nél dolgozott edzőként. Legutóbb, beugróként, a fővárosi együttes első csapatát is irányította. Az 54 éves tréner nem mellékesen a múlt héten vasárnap egy fotó tanulsága szerint Diósgyőrben, a VIP teraszról nézte meg a DVTKÚjpest FC (1-2) NB I-es labdarúgó bajnokit. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!