Kosárlabda

2024.02.04. 09:15

DVTK: egy héten belül hárman lehetnek olimpikonok

Olimpiai selejtezőt játszik a jövő héten a magyar női kosárlabda válogatott.

Aho Nina a jövő héten olimpikon lehet

Fotó: MW

Pénteken megkezdte a felkészülést a február 8-11. közötti soproni olimpiai selejtezőre a magyar női kosárlabda-válogatott. A nemzeti csapat megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját az esemény előtt, a tornának otthont adó soproni arénában, Székely Norbert szövetségi kapitány mellett Aho Nina, valamint Pukler Gábor csapatvezető osztotta meg gondolatait a sajtó képviselőivel.

Aho Nina, a válogatott hátvédje, a DVTK Hun-Therm játékosa a következőket mondta:

– Izgatottak vagyunk, nagyon várjuk a tornát. Egy sportoló életében az olimpia egy olyan cél, ami a legmagasabb szint. A lehetőség csak akkor adódik, amikor készen van rá az ember, vagy egy csapat, egy szövetség, egy ország. Magyarországon a női kosárlabda eljutott arra a szintre, ahol készen állunk arra, hogy egy ilyen tornán részt vegyünk. Izgatottan, de higgadtan, tényleg a torna minden percét megélve tudjunk kosárlabdázni, létezni ebben a következő egy hétben. Az is fontos számomra, hogy ezt ezzel a csapattal tudjuk elérni, mert ez a csapat már elég régóta együtt van. Szeretjük egymást, kedveljük egymást, ez szerintem a pályán is látszik. Remélem, olyan dolgot tudunk elérni, ami mindenki életében fontos lesz.

Kettő és három

A magyar női kosárlabda válogatott legutóbb 44 éve (!) 1980-ban vett részt olimpiai tornán. A moszkvai ötkarikás játékokon 4. helyen végzett csapatban a DVTK-t két sportoló is képviselte, Medgyesi Judit és Winter Ilona személyében. 

Most három kosárlabdázó olimpikonja is lehet a diósgyőri klubnak, ugyanis a magyar női kosárlabda válogatottnak Aho Ninán kívül további két olyan tagja van, akik a DVTK Hun-Therm játékosai, Lelik Réka és Kányási Veronika

A kijutási esélyekről szólva, Székely Norbert szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón kifejtette, csalódott akkor lenne, ha nem hoznák ki magukból a maximumot, és nem adnának ki magukból mindent.

Három olyan csapattal játszunk, amelyek előrébb vannak a világranglistán. Mind a három csapatot kell néznünk, nem egyetlen meccset szeretnénk megnyerni, hanem az aktuális mérkőzést. Egyesével lépdelni, egyre magasabbra téve a lécet. Ezt fogjuk csinálni ezen a tornán

 – mondta a szakvezető.

A soproni selejtezőtorna programja

Február 8. (csütörtök),
16.30: Spanyolország – Japán
19.00: Magyarország – Kanada
Február 9. (péntek),
15.30: Kanada – Spanyolország
18.00: Magyarország – Japán
Február 11. (vasárnap),
15.00: Kanada – Japán
17.30: Magyarország – Spanyolország

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!