boon.hu video

2024.02.07. 18:16

Dominik Szoboszláj! Csak ezt tudják rólunk - videóval

Halmi Istvánnak, a miskolci Miracle Africa HGD csapat vezetőjének beszámolója a boon.hu-nak és az Észak-Magyarországnak a Bamako Rallyról.

Halmi István

„Minden ok, haladunk. Rendesek a katonák, meg a rendőrök is. És itt az emberek is egész másak, mint Mauritániában, ahol azt hittem, mindenki meg akar enni/ölni. Daubek Bence vett netet, ez időnként működik, 1-3 percre, de az állam korlátozza a zavargások miatt. Elég jól haladunk, bár sok a falu, óriási fekvőrendőrökkel, rendőr és katonai check pointokkal. Őrjítően szegények, de mosolygósak, vidámak a gyerekek. Ma egy faluban megálltunk az iskolánál. Egy ember beszélt angolul, szóval odaadtunk egy csomó iskolai adományt. Őrület volt, majd küldök videót, ha lesz rá mód.

A tag egy dolgot tudott Magyarországról: Dominik Szoboszláj. Iszonyú lassan haladunk, 6 óra alatt tettünk meg 220 km-t. Tegnapig 40-en adták fel, de ma is láttunk egy csomó lerobbant autót. Tegnap mi is segítettünk kettőnek.

Mi eddig elhagytunk egy darabot a hátsó lököstől, letört a jobb oldali tükrünk, folyik a hűtővizünk, szorul a jobb első ablakunk, és kapar az ablaktörlőnk. Már kellett szűrőt cserélni, a homok meg a terep mindent megesz. Nem tudom, ez mikor megy el, vezetés közben írom, hogy ha lesz egy perc netünk, elmenjen. Amúgy negyed négy van, a mai nap fele útjánál tartunk és 41 fok van. Miközben folyik a hűtővizünk, időnként után kell tölteni. Ha rajtam múlik, megint hotelbe megyünk, ez sátrazva embertelenül fárasztó és koszos, meg a szúnyogok miatt veszélyes is.

Szenegálban Guét Ardo faluban egy általános iskolában adtunk át úgy 200 kg taneszköz adományt. Tollat, füzetet, krétát, színest, ceruzát, vonalzót, hegyezőket. A Miskolci Szakképzési Centrum segítségével 7 iskolában gyűjtöttünk és persze mi is hozzá vettünk/vittünk adományokat. A zavargások miatt alig van net, a vidi nem megy át. De majd talán később.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!