Kerékpár

2024.01.18. 17:53

Olaszországban táboroznak, Amerikában versenyeznek

Az amatőr sportcsapat lassan profi társasággá válik

„A csendes januári napok arra jók, hogy ilyenkor jut időnk arra, hogy összeállítsuk az éves programunkat – kezdte Somogyi László, a Miskolci Road Cycling Club hazai és külföldi kapcsolatokért felelős menedzsere, majd hozzátette: – Természetesen bemutatkozással kezdjük az idényt: hagyományos sajtótájékoztatónk február 17-én, szombaton délelőtt 10 órától lesz a miskolctapolcai Auróra szállóban, ahol reményeink szerint fontos bejelentéseket is teszünk majd.”
Célkeresztben Kalifornia  
A helyi drótszamarasok elöljárója azt elárulta, hogy támogatóikhoz egy ázsiai világcég csatlakozik, így már nem csupán vármegyei és fővárosi szponzorral rendelkeznek majd. „A kerékpározás drága mulatság, pénz nélkül ebben a műfajban semmit nem lehet felmutatni. A tavaszi, a nyári és az őszi feladatainkra természetesen fel kell készülnünk: úgy tervezzük, hogy – akárcsak tavaly – az idén májusban is elmegyünk Olaszországba, az ottani szerpentineket jól ismerjük és a járt utakat nem adjuk fel a járatlanokért. Itáliában egyébként mindig kiváló idő fogad minket, ott bő három hónap múlva legalább húsz, vagy inkább huszonöt fokot mutat a hőmérő, ez pedig kiválóan alkalmas a bringázásra. Remélem nem kiabálom el azt sem, hogy megint célba vettük az Egyesült Államokat, ahol 2023-ban két fiatal tagunk több viadalon indult Kaliforniában. Összeköttetéseink révén, de már népes csapattal újra a nyugati partra készülünk. Az itthoni kínálatot a szövetség hamarosan közzéteszi és ezután döntjük el, hogy hány határokon belüli rendezvényen veszünk részt. Az pillanatnyilag biztosnak tűnik, hogy két tucat eseményre tesszük fel a kezünket.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!