Extrém sport

2024.01.24. 08:50

Jeges pokol vár az erőművészre

Az alapozás végéhez közeledve kirobbanó formában érzi magát Juhász Péter.

A képen: Juhász Péternek tavaly sokszor örülhetett.

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt./SimoBela

A négyszeres egyéni magyar bajnok kolosszus – akit a nagyközségben Mád büszkeségének hívnak – rendkívüli versenyszezonra készül. Februárban a Strongman Champions League keretében finnországi jeges megmérettetés vár rá, áprilisban pedig, már újdonsült apaként, a hazai közönség előtt szerepelhet, szintén a patinás sorozat állomásán.

Mínusz 30 fokban

– A fiam, ifjabb Juhász Péter január 9-én jött napvilágra – mondta az erőművész, majd hozzátette: – Nagyon jó gyerek, nem sír és nem jellemzi semmilyen sztárallűr. Mivel tűzoltóként úgynevezett 24/48-as rendben dolgozom, így egy munkanap után kettőt otthon, a családommal tudok tölteni. Ami pedig az extrém sportot illeti: számomra is meglepő, hol tartok most, talán sohasem volt a jelenlegihez fogható alaperőm. Kicsit érettebb lett a testem – a többiektől hallottam, hogy harminc felett szintet ugrik az ember – és olyan állapotban érzem magam, mint a tavalyi szezon közepén. Amennyiben erre még húsz százalékot sikerül rápakolnom, akkor életem legjobb formájába kerülök. Skandináviában most úgy mínusz 30 fok van, így nagy kihívás vár rám. Néztem a nevezési listát, komoly gárdát toboroztak, az Egyesült Államoktól Új-Zélandig mindenhonnan utaznak majd lappföldre. Kíváncsian várom a túrát, imádom a havas tájakat. Izgatottan várom április utolsó hétvégéjét is, hiszen ekkor Magyarországon látjuk vendégül a világ legjobb erősembereit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!