Helyi sport

2023.12.20. 19:40

Újabb örömünnep Diósgyőrben

A diósgyőri női kosárlabdacsapat karácsony előtt egy szép ajándékot tett a szurkolók fája alá.

Charlesék a Schio ellen zárták az évet

Fotó: FIBA

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 10. fordulójában, szerdán este a DVTK Hun-Therm együttese az olasz Beretta Famila Schio csapatát fogadta. 

Köszöntés
A két fél fordított párosításban lejátszott mérkőzését a diósgyőriek nyerték, 59-55-re, és a piros-fehérek számára a tét ezúttal az volt, hogy egy újabb győzelemmel megerősíthetik 2. helyüket a tabellán, míg az olaszoknak létkérdés volt a győzelem, a rájátszást jelentő, a csoport legjobb négy közé jutásért vívott harcban.
A DVTK keretéből ezen a meccsen Toman hiányzott, a fiatal tehetség betegség miatt maradt ki, ezzel szemben a hetek óta sérüléssel bajlódó Kányási már ott volt a melegítő játékosok között, de játékra még nem volt bevehető.
A meccs előtt a Schio remek kosarasát Arella Guirantest köszöntötte a diósgyőri klub, egy virágcsokorral, a közönség nagy tapsa közepette, a Puerto Ricó-i válogatott az előző évadban még a Diósgyőrt erősítette. 

Centerhelyen remekeltek
A meccset a Schio kezdte eredményesebben (0-4), ám az 5. percben már a DVTK HT állt jobban, és valószínűleg nem ezért, hanem mert a hazaiak minden gólját centerhelyről Tadic szerezte, időt kértek a vendégek (6-4). A pauza után Parks húzta be a meccs első hármasát, majd nem sokkal később Penna is ezt tette (8-10). Aztán Garbin mutatta meg, hogy a távoli neki is megy, majd Jovanovic szintén (16-14). A játékrész végi pontos dobásoknak köszönhetően pedig a fehér mezesek álltak jobban a szünet előtt (20-16).
A második felvonás elején Jovanovic triplájára adott ugyanilyen értékű választ Sottana (25-23), majd Grigalauskyte büntetői és akciógólja között az olaszok reklamáltak egy faultot, és amikor hattal ,,elment” a DVTK HT, időt kértek (29-23). A 15. percben Grigalauskyte egy hármassal folytatta remeklését, de a Schio is jól játszott, nem hagyta magát lerázni (34-30). Hazai időkérést követően viszont változott a helyzet. Tadic szerzett faultos kosarat, majd büntetőkből és egy újabb center akcióból is eredményes volt (40-30). Az olaszok játéka ekkoriban kapkodóvá vált, a távoli kísérleteik nem sültek, a lepattanókat a DVTK szedte le, és miközben megérezte a vér szagot, ráharapott a lehetőségre (45-32). 

Tenyér fontos gólja
Három perc telt el a harmadik menetből, amikor a DVTK először betalált, Lelik hármasa nagyon kellett a nyugalomhoz (48-36), mert előtte a dobások kimaradtak. Aztán Garbin is behúzott egy trojkát, majd Aho N. villant néhányat, amivel a piros-fehérek őrizték a tízet (55-45). A diósgyőriek közül mindig volt valaki, aki lökött egyet-egyet a csapaton, így a negyedik negyed előtt kilenc egységgel jobban álltak (62-53).
Az újabb játékrész elején is pontatlanul dobtak a hazaiak, így a 33. percre, Parks hármasával nagyot olvadt az előnyük, emiatt a diósgyőriek edzője, Völgyi Péter időt kért (62-58). A szünet után megint Parks következett, büntetőkkel (62-60), majd közel négy perc játék után betalált a DVTK, Tenyér révén. Aztán Jovanovic hármasa ért célba, és ekkor időt kért a Schio (67-60). Kemény védekezéssel folytatódott a meccs, mindkét oldalon, a csapatok tudták, hogy minden egyes gólnak óriási jelentősége lehet. Az is volt, de a végjátékot ezúttal is jól hozta le a DVTK Hun-Therm (73-69).

A diósgyőri csapat az év utolsó meccsén is remek teljesítményt nyújtott, szuper sorozatát folytatva győzött ismét, a közönség nagy örömére, mert így ismét lehetett egy nagy ünnepet csapni.

DVTK Hun-Therm – Beretta Famila Schio (olasz) 73-69 (20-16, 25-16, 17-21, 11-16)
Miskolc, 1500 néző. V.: Dahra (francia), Tomic (horvát), Tetik (török).
DVTK Hun-Therm: Aho N. 5, CHARLES 12, Lelik 5/3, Garbin 10/6, TADIC 15. Csere: JOVANOVIC 17/12, Tenyér 2, Grigalauskyte 7/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Beretta Famila Schio: Verona 7/3, Crippa, Parks 10/6, PENNA 13/9, Reisingerova 7. Csere: Sottana 12/6, GUIRANTES 16, Bestagno, Sivka 4. Vezetőedző: Gerogios Dikaioulakos.
Kipontozódott: Reisingerova (38.).
Völgyi Péter: – Rengeteget dolgoztunk a mai győzelemért, jó ritmusban, az eltervezett taktikával játszottunk az első félidőben, és mivel a festékben erősek voltunk, Tadic góljainak köszönhetően, és gyors indításokból is eredményesek voltunk, tetemesnek mondható előnyre tettünk szert a félidőre. A meccs második félében voltak bizonytalanságok, a gyűrű alól sok üres dobást hagytunk ki, emiatt ellenfelünk közelebb araszolt hozzánk, de védekezésben stabilak tudtunk maradni, és az utolsó percekre sikerült megtalálni azt az ötöst, amelyik ezt a meccset meg tudta nyerni.
Gerogios Dikaioulakos: – Csalódottak vagyunk, mert győzni szerettünk volna, és mivel ez nem sikerült, nehéz helyzetbe kerültünk. Sajnos, nem bírtuk el palánk alatti hátrányos szituációkat. De nem adjuk fel, dolgozunk tovább, még van négy forduló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!