Helyi sport

2023.12.17. 18:48

Az öltözőbe zavarásos meccsen hibátlan maradt a DVTK

Az alapszakasz felénél csak győzelme van a diósgyőri női kosárlabdacsapatnak.

Rangadót játszottak szerdán a DVTK Arénában

Fotó: Hunbasket

A női kosárlabda NB I/A 9. fordulójában vasárnap este a bajnokságot veretlenül vezető DVTK Hun-Therm gárdája a forduló előtt a dobogó 3. helyén álló Tarr KSC Szekszárd együttesét fogadta. 

A hétközi spanyolozás
A két csapat egyaránt kupameccset játszott hét közben, szerdán, a tolnaiak az Európa Kupában, a 16 közé jutásért zajló csata első meccsén hazai környezetben 12 ponttal kaptak ki a spanyol Spar Gironától, míg a Diósgyőr az Euroliga csoportkör 9. fordulójában, a szintén spanyol Casademont Zaragoza vendégeként, hosszabbításban, 2 egységgel maradt alul. Ezek után a meccs egyik kérdése az volt, hogy melyik csapatnak sikerül jobban kifrissülnie a bajnoki rangadóra.
A DVTK Hun-Therm csapatából ezúttal is hiányzott a sérüléssel bajlódó Kányási, míg az öt légiós közül – mivel magyar bajnokira csak négy külföldit lehet nevezni – ezúttal Garbin maradt ki.

Djokic forrongása
A meccs eleje szoros volt, Stanacev faultos kombinációja után (4-5) az Aho testvérek kaptak kedvet a távoli dobásokhoz, először a nővér, Nina, majd húga, Tyra jegyzett triplát (10-5). A jobban lepattanózó és pontosabban dobó hazai csapat a 8. percre hatpontos fórt szorgoskodott össze (15-9), de az első negyed hajrájában a támadójáték nem volt az igazi, így a vendégek felzárkóztak (15-13).
A második menetet Lelik triplája nyitotta, majd Toman faultos góljával és Jovanovic közelijével megugrott a DVTK. A Szekszárd pedig időt kért, előbb a 12. percben, majd néhány másodperccel később másodszor is (23-15). Aztán nem sokkal ezután Djokic edző kapott technikait, majd ,,emelkedett hangulatában” bezavarta az öltözőbe a játékosát, Miklós Melindát. A pályán Lelik hármasával ment tíz fölé a Diósgyőr (29-18), ezt követően pedig a hazai együttes őrizgette tisztes előnyét (34-24), és gyorsabb, pontosabb játékának köszönhetően 12 pontos fórral vonulhatott az öltözőbe (39-27). 

Miklós M. visszatért
A térfélcserét követően a vendégek legponterősebb játékosa Monroe kezdte meg a gólgyártást, de aztán a Diósgyőr jött, és amikor a 23. percben Aho N. elsüllyesztett a gyűrűben egy triplát, időt kért a Szekszárd (46-29). Ebben a negyedben Miklós M. újra lehetőséget kapott edzőjétől, és ő is a pályán volt, amikor 49-31-es állást követően a tolnaiak egy 7-0-s etapot produkáltak (49-38). Ám mivel Lelik fél percen belül egy duplával és a triplával jelezte klasszisát, ismét szünetet kért Djokic edző (54-38). Ez pedig jó hatással volt csapatára, Horváth B. hármasával 11-re csökkent a különbség (56-45). A hazaiak azonban nem adták a sajtot a szájukból, ezt a negyedet is megnyerték (58-45). 
A vendég drukkerek a záró játékrész elején is hallatták a hangjukat, persze a hazai tábor erősebb volt, annak ellenére, hogy Horváth B. trojkájával már ,,csak” kerek tíz volt a csapatok között (60-50). A 36. percben a belelendült Westbeld palánk alattijával benézett 10 alá a Szekszárd (62-54), a hazai publikum a ,,mindent bele” rigmussal hajszolta kedvenceit. A 38.-ban Horváth B. akciógólja után (64-59) Charles szerzett fontos találatot, majd Grigalasukyte két jó büntetőjével eldőlt a meccs (68-59), a jól hajrázó tolnaiaknak nem jött össze a bravúr.

A DVTK Hun-Therm újabb remek sikerével megőrizte bajnoki veretlenségét, és az alapszakasz felénél magabiztosan vezeti a tabellát.
A piros-fehéreknek ugyan ez volt az utolsó bajnoki meccsük 2023-ban, de szerdán 18 órától az olasz Schio ellen, hazai környezetben még egy Euroliga csoportmeccs vár rájuk, mielőtt elmennének karácsonyi szünetre. 

DVTK Hun-Therm – Tarr KSC Szekszárd 72-64 (15-13, 24-14, 19-18, 14-19)
Miskolc, 1200 néző. V.: Nagy V., Pozsonyi, Balog.
DVTK Hun-Therm: AHO N. 16/9, Aho T. 3/3, CHARLES 11, JOVANOVIC 9/3, TADIC 10. Csere: LELIK 14/9, Toman 5, Grigalauskyte 2, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Tarr KSC Szekszárd: HORVÁTH B. 19/12, Stanacev 5, Boros 5, Szűcs G., MONROE 19. Csere: Mányoky, Miklós M., Krnjic, WESTBELD 16/3, Hölcz, Theodoreán. Vezetőedző: Zeljko Djokic.
Kipontozódott: Mányoky (35.).
Völgyi Péter: – Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, ahogy megyünk előre egyre jobban lehet érezni a fáradtság jeleit, például, hogy nem esnek be a dobások, ezért is kell a segítség a lelátóról. A Szekszárd nagyon jól küzdött, úgy gondoltam, hogy a harmadik negyedben eldöntjük a meccset, nem így történt, az utolsó negyedben is voltak izgalmak. Nagyon örülök, hogy ezzel az újabb győzelemmel ilyen jól állunk a bajnokságban.
Zeljko Djokic: – Szeretnék gratulálni a Miskolcnak, nem csak a mostani győzelemhez, hanem az egész meneteléshez a bajnokságban, az Euroligában. Igazi csapatként játszanak, és ezt jó látni. A menetelés plusz önbizalmat ad, ez látszott az első negyedben. A meccs a második tíz percben ment el, azért is kértem egymás után kétszer időt, mert olyan volt, mintha először találkoztunk volna, a játékosok nem tudták milyen figurát kell játszani, teljes volt a zavar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!