Helyi sport

2023.12.06. 19:38

A Mikulások kaptak ajándékot - fotókkal

A diósgyőri női kosárlabdacsapat ismét győzelemmel kedveskedett szurkolóinak.

A diósgyőri ultrák egy része Mikulás szerkóban biztatta csapatát

Fotó: Fotó: MW

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 8. fordulójában, szerdán este a DVTK Hun-Therm csapata a Lyon DLC ASVEL Feminin gárdáját fogadta. Fordított párosításban, a franciák vendégeként ugyan 10 ponttal nyert a Diósgyőr, de ellenfelük ahhoz a meccshez képest sokkal erősebb összeállításban játszott. A piros-fehérek pedig gyengébb kerettel álltak ki, ugyanis két sérült játékosukat, Kányásit és Jovanovicot nélkülözniük kellett. Ennek ellene a piros-fehér tábor, köztük az ultrák Mikulásnak öltözött tagjai, győzelemben reménykedtek, újabb sikert vártak. 

Az első negyedben a francia bajnok pontatlan dobásaival tűnt ki, a DVTK jobban védekezett (5-0), és amikor a 6. percben Lelik, csapata második hármasát húzta be, a lyoniak időt kértek (12-2). Ekkora már túl voltak néhány cserén, edzőjük kereste azokat a játékosokat, akik ráéreznek a gyűrűre. A friss erő Dolson ügyeskedett a palánk alatt, és mivel további cserék is betaláltak, a játékrész végére 10 ponton belülre jött a több lepattanót szerzett Lyon (18-11). 
A második menet Leliknek a támadóidő végét jelző dudahang pillanatában szerzett hármasával indult, a vendégeket Fauthoux lelkesedése vitte előre. Ennek ellenére a különbség egy ideig tartotta magát (28-18), ám amikor gyors egymásutánban két akciót is góllal fejeztek be a gallok, és Williams csapata tizedik távoli kísérletéből megszerezte a lyoniak első tripláját, időt kért a Diósgyőr (28-23). Ebben a játékrészben több pontatlan passz is volt hazai oldalon, a kék mezesek viszont egyre jobb minőséget mutattak, és nem engedték vissza 10 pont közelébe a halványan lepattanózó Diósgyőrt, akik pontosabb dobásaiknak köszönhetően álltak jobban (34-29). 

Grigalauskyte remekelt
A harmadik negyed elején hamar egylabdás lett a különbség (34-32), aztán mindkét oldalon jött a kapkodás, majd a 23. percben Johannes előbb büntetőkből egyenlített, majd akcióból is (36-36). Aztán ugyanő egy hármast is bevágott, amivel a meccs folyamén először állt jobban a Lyon (38-39). Mivel a Diósgyőr hat perc alatt szerzett 4 pontját kevésnek érezte Völgyi Péter edző, időt kért. A szünetben adott nyugtatónak köszönhetően Grigalauskyte centergólt, Garbin pedig triplát jegyzett a visszatérést követően (43-39). A játékrész végén Jocyte is hárompontos vonal mögül talált be, amivel 1 pontra zárkózott fel a Lyon (49-48).
Lelik és Aho N. hármasai értek célba a negyedik felvonás elején, majd Charles középtávolija is pontos volt (57-52). A DVTK ebben az időszakban jobban szedte a lepattanókat, de támadásban megtorpantak, nem igazán találták az utat a gyűrűhöz (59-58). Hazai időkérés után Grigalauskyte szerzett fontos gólokat, majd adott asszisztot Charlesnak (66-60), 96 másodperccel a vége előtt a franciáknak kellett a szünet. De innen már nem tudtak visszajönni, a DVTK rutinosan lehozta a végjátékot. És ezzel órási lépést tett a felé, hogy rájátszást érő helyen végezzen a csoportkör végén.

DVTK Hun-Therm – Lyon DLC ASVEL Feminin (francia) 70-64 (18-11, 16-18, 15-19, 21-16)
Miskolc, 1400 néző. V.: Gajdosz (lengyel), Stan (román), Prpa (szerb).
DVTK Hun-Therm: Aho N. 9/9, CHARLES 11, LELIK 18/12, GARBIN 10/6, Tadic 8. Csere: GRIGALAUSKYTE 12, Toman, Tenyér 2, Aho T. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Lyon DLC ASVEL Feminin: Allemand 2, Williams 6/3, JOHANNES 17/3, Ciak, Chery 10/3. Csere: Dolson 6, Jocyte 5/3, Miyem 4, FAUTHOUX 14. Vezetőedző: David Gautier.
Kipontozódott: Tenyér (35.).
Völgyi Péter: – Köszönjük a szurkolást, a jó hangulatot, a rengeteg szaloncukrot, méltóképpen fogadtuk a Mikulást, és győzelmet adtunk. Szerintem nagyon értékes győzelmet arattunk, mert többször is nagyon mélyen voltunk, sokszor a fizikai határainkat feszegettük, de sikerült megújulni. Kevesebbet dobtunk, alulmaradtunk lepattanózásban, de assziszt labdánk kétszer annyi volt, mint az ellenfélnek, szerintem ez döntötte el a mecset. 
David Gautier: – Gratulálok a Diósgyőrnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!