Terepmotoros verseny

2023.11.21. 12:27

Négyórás évzárón nyomta a gázpedált

A festői szépségű Pannonhalmán szerepelt a szendrői Szaniszló Máté.

Boon.hu

Szaniszló Máté a pannonhalmi évzárón

Fotó: Olvasó

„Évzáró terepmotoros versenyen vettem részt – kezdte az agrármérnök és -vállalkozó, majd így folytatta: – A Győrhöz közeli városban – amely, mint ismeretes, a Világörökség részét képező Bencés Főapátságáról és annak épületeiről határon innen és túl ismert –, különleges viadalon nyomtam a gázpedált. Az ottani motokrossz pálya a maga dombjaival és völgyeivel, ráadásul enduro nyomvonallal kibővítve, messze földön híres. Az épített akadályokkal fűszerezett pályán már az bravúrnak számít, ha valaki végigmegy rajta. Aki arra gondol, hogy kicsit hajtottunk, mentünk és ügyeskedtünk, nagyot téved: ugyanis ránk, szereplőkre egyéniben nem kevesebb, mint négy órás versenyzés várt, a páros szám esetében ezt pedig további hatvan perccel fejelték meg.”

Tömény volt

„Végig csináltam, teljesítettem a követelményeket, de a tömény rendezvény alaposan próbára tett engem és a motoromat is – folytatta Szaniszló Máté. – A szervezők jól tudták, hogy már-már embertelen körülmények várnak ránk, ezért minden befutónak érmet adtak, aztán részünk volt némi tapsviharban. Engem is ünnepeltek, ez nagyon jólesett, hiszen hullafáradtan estem be a célba. Borsodnádasdi klubomnak nyolcadik helyezést hoztam, a vadnai Szabon Balázs pedig felülmúlt, ötödikként zárt, igencsak megemeltem előtte a kalapomat. Most vége az esztendőnek, a saját szezonomnak, eljött a pihenés ideje, de jövőre, újult erővel folytatom, nekem ez a hobbim.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!