Helyi sport

2023.11.02. 12:01

Kilenc helyett hét diósgyőri a válogatottaknál

Lelik Réka, Aho Nina és Milica Jovanovic Eb-selejtezőkkel folytatja a munkát.

Lelik Réka (fehérben) tagja volt az idén Eb-4. helyen végzett magyar válogatottnak (is)

Fotó: Koncz Márton

Kilenc diósgyőri női kosaras kapott válogatott meghívót a bajnoki, illetve a klubcsapatok nemzetközi szünetének idejére, különböző válogatottakhoz, közülük heten folytatják a munkát nemzeti csapatokkal. 
A felnőtt válogatottak közül Lelik Rékára, Aho Ninára és Kányási Veronikára a magyar együttesnél számítanak, számítottak volna, utóbbi kosaras azonban sérülése miatt nem tud csatlakozni a kerethez, az Európa-bajnoki selejtezők előtt álló csapathoz, akik pénteken Székesfehérváron kezdik meg a felkészülést a november 9-i, Sopronban sorra kerülő Szlovénia elleni meccsre, és a három nappal későbbi, Finnország elleni, idegenbeli találkozóra. 
Milica Jovanovic a montenegrói válogatotthoz utazott haza, ők szintén Eb-selejtezőket játszanak november 9-én, és 12-én, előbb a bosnyákok ellen idegenben, majd Svájc elleni hazai környezetben. 
Monika Grigalauskyte a litván válogatottban szerepelhetett volna, szintén Eb-selejtezőkön, de regenerációs okok miatt nem vesz részt nemzeti csapatának összetartásain, mérkőzésein.
A DVTK Hun-Therm 14 fős keretében további négy, tizenéves tagja a magyar utánpótlás válogatottakkal készül a következő napokban, Aho Tyra, Toman Petra és Oláh Fruzsina az U20-as, Fárbás Eliza pedig az U18-as gárdával. 
A diósgyőri együttes várhatón a hónap közepére lesz tejes létszámú, a piros-fehérek a következő tétmérkőzésüket november 18-án, 19.00-tól vívják, élvonalbeli bajnokin a TFSE-MTK vendégei lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!