Labdarúgás

2023.11.05. 13:46

Focimatek: tizennégy mínusz hét, ennyi pedig kevés

Cserépfaluba a körömiek együttese helyett csak egy telefon érkezett

Boon.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportja keretében szombaton 13 órára írták ki a Terméskő-Cserépfalu SC – Körömi SK találkozót. A bükkaljai település pályáján azonban nem rendeztek mérkőzést, a vendégek ugyanis lemondták szereplésüket.

Edzőmeccset játszottak  

– Mi a szokásos módon készültünk az alsóházi összecsapásra – mondta Bálint Attila, a CSSC edzője, majd így folytatta: – Aztán hívott az elnökünk, hogy pár perccel tizenkettő előtt hívást kapott a körömiektől. Arról értesítették, hogy betegségek és sérülések miatt nem tudnak kiállni, így sajnálattal ugyan, de közölték: ennek következtében kénytelenek távol maradni. Bejelentésüket tudomásul vettük, mást nem tehettünk, a hírt viszont mi már nem tudtuk a szurkolóinknak továbbadni. Akik kijöttek a sporttelepünkre, kaptak némi kárpótlást, mert saját csapatunkat két részre osztottuk és egymás elleni edzőmeccset vívtunk. A három pontot, mint vétlenek, nyilván mi kaptuk, de soha nem várunk potyát, mi a füvön akartuk kiharcolni a sikerért járó egységeket.

Igazolni akarnak  

Megkerestük a körömiek edzőjét, aki elmesélte történetüket: 
– Délelőtt azzal szembesültünk, hogy hatan, vagy talán heten leszünk összesen – kezdte Tóth Róbert, aztán hozzátette: – Voltak és vannak betegeink, sérültjeink, sőt az egyik focistánk sérvvel bajlódik. Szóval képtelenek voltunk kiállni, ezért nyomban telefonáltunk a Cserépfalu elöljárójának, hogy ne várjanak minket. 

Arra a kérdésre, hogy hányan vannak és nem fenyegeti-e őket a visszalépés réme, a tréner így válaszolt: 
– Összesen tizennégy futballistánk van, mégsem fogunk visszalépni. Még két mérkőzésünk van hátra a 2023/24-es idény őszi szezonjából és ezeket a találkozóinkat, akár esik, akár fúj, le akarjuk játszani. A soron következő fordulóban, november 12-én, vasárnap 13 órától az ugyancsak az alsóházban tanyázó Harsány SE együttese látogat hozzánk és ha minden kötél szakad, akkor két, vagy akár három ifistát is beteszünk, hogy senki ne maradjon összecsapás nélkül. Végül november 18-án, szombaton 13 órától a Mályi FC-hez utazunk, majd következik a holt idény. A mondás szerint aki időt nyer, életet nyer, ennek jegyében a télen kívánjuk rendezni a sorainkat. Az a tervünk, hogy keretünket kibővítjük, el akarjuk érni, hogy a tizennyolc, vagy akár húsz futballista is rendelkezésünkre álljon.

A szokásos 

Felhívtuk Sajti Viktort, a Magyar Labdarúgó Szövetség helyi igazgatóságának igazgatóját, aki közölte: 
– Az ilyen és ehhez hasonló esetekben versenybizottságunk a szabályok szerint jár el. A három pontot 3–0-ás gólkülönbséggel a vétlen félnek, azaz a Terméskő-Cserépfalu SC-nek ítéljük, továbbá írásbeli megrovásban részesítjük a körömi sportszervezetet. Abban bízunk, hogy a hátralévő őszi fordulókban már nem lesznek ehhez hasonló esetek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!