Kerékpár

2023.11.25. 14:32

Bringás aranycipő: ilyen is van

A Miskolci Road Cycling Club Auróra Hotelben tartott sajtótájékoztatóján különös cipőket láttunk

A képen: a kerékpáros aranycipő.

Fotó: ÉM

A használati- és az emléktárgyak manapaság minden műfajban nagyon fontosok. A híres futballklubok (például a Real Madrid) euróban százmilliókat kaszálnak a világszerte eladott ereklyékből. Ilyenek a mezek, pólók, nadrágok, cipők, pulóverek, kabátok, sálak, kesztyűk, fehérneműk, sapkák, táskák, jelvények, poharak és így tovább, vég nélkül.

Olaszországban kapható

A labdarúgásban hatalmas megtiszteltetést jelent az aranylabda elhódítása (az elmúlt évtizedben szinte csak Messinek és Cristiano Ronaldónak jutott ebből), az aranycipőt pedig a gólok gyártásában élek járók kapják. Arról azonban eddig nem tudtunk, hogy a kerékpárosoknál is létezik aranycipő.

– Nálunk sajnos valóban nem osztják ki a szezonok után ezt a kelléket, pedig a földkerekségen szép számmal lennének olyan drótszamarasok, akik megérdemelnék – kezdte Nyirkó Attila, az MRCC elnöke, majd hozzátette: – Sok mindent át lehetne venni másoktól, a focisták mintájára nálunk készíthetnének aranykerékpárt, vagy „sima” kereket, de lábbelit is. Az általunk bemutatott és sokak tetszését elnyert aranycipő története nagyon egyszerű: Olaszországban – ahol évente megtartják a Giro d’Italia körversenyt, amely a Tour de France után a kontinens második legrangosabb pedálos eseménye – gyártják és árulják, itthon meg az egyik forgalmazónak megtetszett, vagyis lehet belőle vásárolni. Mi is vettünk, mert kiállítási tárgynak tényleg mutatós, így került az évzárónk elnöki asztalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!