Helyi sport

2023.11.27. 18:30

A tavaszi folytatásról még nem beszéltek a 8 gólos játékossal

A férfi futsal NB II Keleti csoportjának 10. fordulójában pénteken 20 órától Dunakeszin, a Radnóti Gimnázium tornatermében rendezték volna meg a Rubeola FC – MEAFC-Miskolc bajnoki összecsapást. A találkozóval kapcsolatban, a honi szövetség adatbankjában azonban csak egy 3-0-s végeredmény szerepel, összeállítások, egyéb tények nélkül.

– A bajnokság hivatalos játéknapja hétfő, illetve péntek, és a házigazdák úgy döntöttek, hogy utóbbit választják. Sajnos, azonban nálunk közbe jöttek betegségek, sérülések, így le kellett, hogy mondjuk a meccset. Az MLSZ emiatt a házigazdák javára írta a 3 pontot, 3-0-s gólkülönbséggel – árulta el Czékus Sándor, az egyetemisták szakosztályvezetője.

Szurkolnak neki

A MEAFC-Miskolc tisztségviselőjétől azt is megkérdeztük, hogy miként került nemrég a csapatukba Eperjesi Gábor, aki korábban, nagypályán – többek között – Diósgyőrben és Mezőkövesden is futballozott, a DVTK-nál tagja volt a 2014-ben Ligakupa-győztes, Magyar Kupa-döntős együttesnek, illetve a dél-borsodiakkal ugyancsak bejutott a kupa fináléjába, 2020-ban.

– Gábor nem ismeretlen a számunkra, hiszen a küzelmúltban szerepelt az egyetemi csapatunkban, és pályára lépett MEFOB-mérkőzéseken – nyilatkozta Czékus Sándor. – Szóval, régi, baráti a kapcsolatunk, és tudjuk, tudtuk, hogy miután az előző idényben eljött Erdélyből, Csíkszeredából, és nem sikerült olyan nagypályás klubot találnia, amely számára megfelelő lenne, csapat nélkül maradt. A versenyszerű labdarúgás azonban hiányzott neki, csakúgy, mint maguk a meccsek. Szóba jött köztünk, hogy ha így alakult, szívesen fogadjuk, és bár az NB II-es futsal bajnokság nem az a magas szint, legalább valamennyire formában tudja magát tartani. A tavaszról egyelőre nem beszéltünk, hogy számíthatunk-e majd rá, mindenesetre szurkolunk azért, hogy legyen egy olyan nagypályás egyesülete, amely az elképzeléseinek, elvárásainak megfelelő. Minőségben, képzettségben, erőnlétben kimagasló játékos, rendkívül sokat tett hozzá a mérkőzésekhez.

Czékus Sándor azt is hozzáfűzte: a keret változtatásán egyébként nem gondolkodnak, úgy érzi, hogy ez a játékosállomány alkalmas arra, hogy elérjék a felső házba kerülést, vagyis, hogy az alapszakaszt követően az első ötben zárjanak.

A tények


Eperjesi Gábor az idei NB II-es futsal-évadban az MEAFC-Miskolc szinte összes eddigi összecsapásán (nyolcból hétszer) keretben volt. Pillanatnyilag 8 gólos a házi góllövő listán: háromszor talált be az Airnergy FC, kétszer-kétszer a Csenger Futsal, illetőleg a Gyulaházai Futsal, míg egyszer a Kincsem Lovaspark Futsal ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!