Beretta Famila Schio vs. DVTK Hun-Therm

2023.10.18. 21:50

Újabb nagy skalpot szerzett és veretlen maradt a DVTK

A diósgyőri kosarasok remek védekezéssel értek el sikert Olaszországban.

Lelik higgadt játéka is kellett a bravúrhoz

Fotó: FIBA

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 3. fordulójában, szerdán este Beretta Famila Schio – DVTK Hun-Therm mérkőzést rendeztek. Az olaszországi meccsen két veretlen gárda csapott össze, a Diósgyőr Schio városában sem maradt szurkolók nélkül, valamivel több, mint egy tucat piros-fehér drukker szorított a lelátón a vendégeknek.

A kezdés után Parks sima akciógólja után Verona vert be egy hármast (5-0), majd Garbin következett, aki egymaga hozta össze a 2+3-at, aztán a 6. percben Aho N. palánk alólijával már a DVTK-nál volt az előny (5-7). A folytatásban újabb magyar találat született, ám ezzel az olaszok gazdagodtak, a Schiót erősítő Juhász Dorka talált be. 10-10-nél pedig a diósgyőriek korábbi játékosa, a klasszis Guirantes iratkozott fel a gólszerzők közé, rögtön egy hármassal. A hazaiak meglehetősen pontatlanul dobtak, viszont azzal meccsben voltak (15-14), hogy több lepattanót szereztek, Juhász egymaga ötöt szedett össze 10 perc alatt. Ám a negyed végén két betöréses kosarat értek el a vendégek, és így a DVTK állt jobban (15-18).

A második menet elején hárompontosokkal kísérletezett a Diósgyőr, de öt távoli dobás is célt tévesztett, és ha nem lett volna jó a védőmunka, akkor a hazaiak változtathattak volna az eredményen. A gólszegénységre jellemző, hogy 5 perc alatt mindkét oldalon egy-egy találat született, a pirosak részéről Tadic centerhelyről állította vissza a hárompontos fórt. Aztán Garbin volt az aki végre triplát jegyzett, csapata hetedik ilyen próbálkozásából a negyedben, majd miután Jovanovic begyűrt egy tempódobást, időt kért a Schio (19-25). Parks trojkájával kapaszkodtak az olaszok, akik hirtelen két akciógólt is összehoztak, emiatt Völgyi edző kért szünetet (24-27). Hiába, mert Parksra ez nem volt hatással (26-27).

Jó védekezés

A meccs 23. percében Lelik csapata 16. távoli dobásából a harmadik hármast küldte a gyűrűbe, de a következő már nem ment be neki, ahogy Aho N.-nek sem. Mivel palánk alatt jó minősége volt a Schiónak, így kinti dobásokkal próbált eredményes lenni a Diósgyőr, de ez nem igazán sikerült. Aztán amikor a 27. minutában Kányási csapata 20. triplakísérlete közül a negyediket célba érkeztette, kellett az idő az olaszoknak (32-37). Ez jót tett nekik, a pirosak a negyed hajrájában többször is eladták a labdát, ez is kellett ahhoz, hogy a Schio feljöjjön (37-38).

A felkeményedett csatában Garbin hármasa szabott gátat az olaszok lendületének (41-43), és mivel a sokat faultoló hazaiak öt perc alatt összeszedték az ötödik csapat személyit, így a DVTK büntetőkből növelhette előnyét. Nem sokkal később a DVTK-nak is meglett az öt fault, de aztán Lelik bevert egy demoralizáló gólt, 191 másodperccel a vége előtt pedig az olaszok időt kértek (43-49). A hajrában Parks és Sottana is hármast jegyzett, de az utolsó perc diósgyőri előnyről indult, ráadásul Grigalauskyte bevert egy centergólt (49-53). Amire Guirantes válaszolt egy hármassal. Az idegek csatájában Lelik értékesített két büntetőt, 17 szekundum volt hátra ekkor. Aztán az olaszok eladták a labdát, közben fautoltak, és ez végzetesnek bizonyult számukra.

A DVTK Hun-Therm – elsősorban kiváló védekezésének köszönhetően – ismét óriási bravúrt ért el, újabb idegenbeli győzelmével megőrizte veretlenségét.

Beretta Famila Schio (olasz) – DVTK Hun-Therm 55-59 (15-18, 11-9, 11-11, 18-21)
Schio, 400 néző. V.: Perlic (horvát), Ignatiou (ciprusi), Cavar (bosnyák). 
Beretta Famila Schio: GUIRANTES 15/9, VERONA 8/6, Parks 10/6, Juhász 2, Keys 2. Csere: Sottana 8/6, Reisingerova 8, Bestagno 2, Crippa, Penna. Vezetőedző: Georgios Dikaioulakos
DVTK Hun-Therm: Aho N. 8, Charles 7, LELIK 13/3, Jovanovic 7, GARBIN 11/9. Csere: Grigalauskyte 4, Kányási 3/3, TADIC 6. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Völgyi Péter: – Óriási erő van ebben a csapatban! Bár szoros volt ez a mérkőzés, de közel hetven százalékban mi irányítottuk a játékot. Ez a Schio még összeszokóban van, ettől függetlenül ez egy hatalmas dolog, hogy tudtunk itt győzni. Bennünk volt a tavalyi itteni vereség emléke, be akartuk bizonyítani, hogy igenis tudunk itt nyerni. Extra dobóteljesítmény ma nem jött ugyan, de extra küzdelem és védekezés igen, ennek köszönhetően tudtunk ma nyerni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!