Extrém sport

2023.10.10. 18:48

Rönknyomásban jeles, kőgolyópakolásban ötös

A hegyaljai klasszis ismét bejutott a Bajnokok Ligája-döntőjébe – kaptuk az örömhírt hírt a Prémium Médiától.

Juhász Péter Cipruson bizonyított

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A ciprusi fordulóban megragadta az utolsó esélyt és megszerezte az idei fináléhoz szükséges pontokat Juhász Péter. A mádi erősember összesítésben csak a tizenegyedik helyen állt, így azzal a tudattal vágott a szigetországi viadalnak, hogy legalább egy pozíciót javítania kell.

A tönk széléről

– Bár nem alakult minden felhőtlenül, a célomat azonban teljesítettem – kezdte a háromszoros egyéni magyar bajnok extrém sportoló, majd hozzátette: – Az elején nem volt szerencsém: a kamionhúzásnál négyen is egy másodpercen belül teljesítettünk, de én voltam a legrosszabb, így a nyolcadik fokozatról indultam. Ezután „fekete levest” jelentett az autófelhúzás, amelyben nulláztam és ekkor úgy éreztem, hogy számára tét nélkülivé vált az esemény.

A civilben tiszaújvárosi tűzoltóként dolgozó kolosszus a tönk szélére került, de a vegyespakolásban áttörést ért el. 

– Ebben a harmadik legjobb időt értem el, a rönknyomásban pedig életem eddigi legjobbjával a második helyen zártam – folytatta Juhász Péter. – Ennek következtében önbizalommal felvértezve futottam neki az utolsó számot jelentő kőgolyópakolásnak. A 135, a 150 és a 170 kilogrammot remek részidő mellett tettem fel az állványra, a 200 kiló viszont kifogott rajtam.

Cipruson az ukrán Pavlo Kordijaka bizonyult a legjobbnak, megelőzve a brit Kane Francist és a ghánai Evans Aryee Nanát. A negyediktől a hetedik fokozatig öt pont döntött négy ember között. A mádi versenyző hetedikként jutott be a Strongman Champions League fináléjába.

A képen: Juhász Péter Cipruson bizonyított Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!