Helyi sport

2023.10.14. 11:00

Több évtized után pikáns csata

A hullámvölgyet kellene elkerülnie a Vegyésznek a győzelemhez.

A MEAFC-Miskolc és a GP-VRCK (sárgában) október 3-án játszott egymás ellen egy felkészülési meccset, amelyet a vendégek nyertek 3:0-ra

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi röplabda NB I Extraliga 3. fordulóban, vasárnap 16.30-tól Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban MEAFC-Miskolc – GreenPlan-VRC Kazincbarcika mérkőzést rendeznek.

A vármegyei rangadóra az eddigi egyeduralkodó, a GreenPlan-VRC Kazincbarcika jobb előjelekkel érkezik, ugyanis az első két fordulóból egy meccset már megnyertek, szemben azzal, hogy a MEAFC-Miskolc kétszer kikapott. A barcikaiak szakvezetőjétől, Toronyai Miklóstól elsőként azt kérdeztük: miként tekintenek erre a meccsre, ez egy a sok közül, vagy presztízscsata a javából?

– Nyilván nem volt példa mostanában arra, hogy két megyei csapat játsszon egymás ellen tétmeccset az élvonalban, legfeljebb a kupában tudtunk találkozni másik ilyen együttessel, az elmúlt évtizedekben, de ettől függetlenül tematikájában úgy készülünk, mint bármelyik másik találkozóra. Tudjuk jól, hogy milyen játékerőt képvisel a Miskolc, csapatuk, keretünk fele, illetve lehet, hogy több mint a fele, itt kezdett Barcikán – mondta a GP-VRCK szakvezetője, majd így folytatta: – Kétségtelen, hogy lesz egyfajta pikantériája ennek a meccsnek, és látszódhat az úgy a másik oldalról, hogy most elkaphatják a nagy Vegyészt, de a nagy szerintem manapság túlzó, hiszen jelenleg nem a bajnoki dobogóért harcló együttes vagyunk, hazai szinten extra légiósokkal, magyar válogatottakkal. Fiatal játékosaink vannak, a külföldijeink nem olyan rutinosak, mint az előző években, de az biztos, hogy nekünk is fontos ez a mérkőzés, és szeretnénk begyűjteni a három bajnoki pontot.

Teltházas vízió

A barcikai tréner a meccs a várható körülményekről is szót ejtett:

– Lesz egy nagy előnye ennek az idegenbeli mérkőzésnek, az, hogy nem kell sokat utazni, a pár perces buszozás szóra sem érdemes. Az viszont igen, hogy szerintem megtelik majd az Egyetemi Körcsarnok, lesznek barcikai szurkolók is, úgyhogy a hangulat különleges lesz. Várjuk a mérkőzést, ami egy különleges bajnoki lesz, de a fiúknak mondogatom, hogy a pályán csak a játékra kell figyelni. A röplabda, az mindenhol röplabda, játsszák akárhol a meccset. A sebesség lesz a fontos, illetve az, hogy ki mennyi munkát tett bele edzésekbe, és ezekből mit tud kihozni a meccsre, ez fog számítani. A fiatal csapatunkkal kapcsolatban az a kérdés, hogy esetleg belemegy-e egy hullámvölgybe, és ez meddig tart. Ha ilyen nem lesz, vagy ha igen, és ennek a mélysége átvészelhető, és rá tudjuk kényszeríteni akaratunkat a MEAFC-ra, akkor győztesen hagyhatjuk el a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!